"Beni değil, Erdoğan'ı yargılayın"

"Beni değil, Erdoğan'ı yargılayın"

Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanmaya başlaması, darbecilere adeta su taşıyan isimlerden CHP'li Kamer Genç'i telaşlandırdı.

12 Eylül cuntacılarından Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya'nın yargılanmaya başlaması, "darbecilerle hesaplaşma" umutlarını yeşertirken, cuntacılara lojistik destek sağlayan ve bugün hayatta kalmış isimlerin de yargı sürecine alınması bekleniyor.
 
EVREN SEÇTİ, "PARLAMENTER" OLDULAR
Akit'ten Yiğit Doğaner'in haberine göre, Kenan Evren liderliğindeki Milli Güvenlik Konseyi tarafından silah zoruyla kurulan yeni düzenin "oylama makinası" gibi kullanılmak üzere oluşturulan Danışma Meclisi, cuntacıların her istediklerini "yasa" görüntüsü altında hayata geçirdi. 12 Eylül darbesi sonrası başta 1982 Anayasası olmak üzere "yasama" faaliyetlerini yürütmek üzere 27 Ekim 1981 tarihinde kurulan Danışma Meclisi, toplam 160 üyeden oluştu. Bu üyelerin 40 tanesi Milli Güvenlik Konseyi tarafından doğrudan, kalan 120 üye ise yine MGK'ca illerden seçildi. Başkanlığını, 1971 ara döneminin Başbakanı olan Sadi Irmak'ın yaptığı Danışma Meclisi, 4 Aralık 1983 tarihine kadar görev yaptı.
 
DANIŞMAMECLİSİ 391 "KANUN" ÇIKARTTI
Generallerin istediklerini elden geçirme mekanizması olarak çalışan Danışma Meclisi, görevde olduğu süre boyunca 391 "kanun" çıkardı. Milli Güvenlik Konseyi ise Danışma Meclisi kuruluncaya kadar 268 "yasa" hazırladı. Öte yandan Milli Güvenlik Konseyi, Danışma Meclisi'nden gelen metinleri istediği şekilde değiştirebiliyor, ilave maddeler koyabiliyordu.
 
CHP'LİGENÇ, ANAP'LI AYKUT VE DİĞERLERİ
Darbecilerin emirlerini yerine getiren Danışma Meclisi'nde daha sonra siyasete atılarak geniş kitlelerce tanınan isimler de yer aldı. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, DM'de görev yapmasının ardından Halkçı Parti'yle milletvekili olarak yine Meclis'te bulundu. 12 Eylül davasına "mağdur" oldukları iddiasıyla müdahillik başvurusunda bulunan CHP, böylece kendi grubu içerisindeki Genç'i de 12 Eylül döneminde kendilerini mağdur eden sorumlular arasında göstermiş oldu. Danışma Meclisi'nde bulunup daha sonra aktif siyasete giren isimler arasında ANAP'lı eski bakan İmren Aykut, parti yöneticisi Şadan Tuzcu ve DYP'li eski bakan Bekir Sami Daçe de yer aldı.
 
“BENİ YARGILAMAYIN ERDOĞAN'I YARGILAYIN”
Konuyla ilgili Akit'in sorularını cevaplayan Tunceli Milletvekili Kamer Genç, gerçek darbecinin Tayyip Erdoğan olduğunu iddia etti. Genç, “12 Eylül'ün üzerinden 30 yıl geçmiş. Neyi yargılayacaksınız. Eğer bir yargılama yapılacaksa Tayyip Erdoğan'a yapılmalı. Beni değil Erdoğan'ı yargılasınlar.” dedi. Başbakan Erdoğan tarafından yargının kontrol altına alındığını ileri süren Genç, “HSYK kanalıyla istedikleri yargıçları istedikleri göreve getiriyorlar. Yargı tamamen Erdoğan'ın emri altında çalışıyor.” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.