'Benim diye  Türk kardeşimi vurdular'

'Benim diye Türk kardeşimi vurdular'

Şeyh Raid Salah Gazze'ye yardım taşıyan gemilere saldıran İsrail askerlerinin telsizle komutanlarına geçtiği bir anonsla kendisi diye başka birinin nasıl öldürüldüğünü duydu.

İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan gemilere saldırısı sırasında kendisine benzeyen bir Türk'ün yanlışlıkla yerine öldürüldüğünü belirten İsrail'deki İslam Hareketi sorumlusu Şeyh Raid Salah, İsrail askerlerinin Türk'ü öldürdükten sonra telsizle komutanlarına ''Salah'ın işini bitirdik'' dediklerini söyledi.

İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan gemilere saldırıdan sonra gözaltına alının İslam Hareketi'nin kuzey şubesi sorumlusu Şeyh Raid Salah, serbest bırakıldı.

El Cezire televizyonu muhabirine İsrail'in "Mavi Marmara" gemisine düzenlediği saldırısıyla ilgili bilgi veren Şeyh Salah, "İsrail'den yardım gemilerine müdahale bekliyorduk, ancak bu düzeyde bir saldırı beklemiyorduk" dedi.

"İsrail'in Akdeniz'deki uluslararası sularda açıkça savaş suçu işlediğini" kaydeden Şeyh Salah, gemide kendisine benzeyen bir Türk'ün tek kurşunla vurularak şehit edildiğini söyledi.

İsrail askerlerinin asıl hedeflerinin kendisini öldürmek olduğunu belirten Şeyh Salah, ''Bana benzeyen Türk kardeşimi şehit ettikten sonra İsrail askerleri telsizle komutanlarına 'Salah'ın işini bitirdik' dediklerini duydum" diye konuştu.

Şeyh Salah, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e tüm tutukluların bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulunması sayesinde İsrail makamlarının kendisini de salıverdiğini söyledi.

Birçok Arap ülkesinin saldırıyı "cılız bir sesle kınamasını" eleştiren Şeyh Salah, ve Mısır ile Gazze sınırındaki Refah kapısının geçici değil, daimi olarak açık tutulmasını istedi.

AA

Etiketler :