Benzin fiyatlarına elmas ve bor çözümü

Benzin fiyatlarına elmas ve bor çözümü

TÜBİTAK'tan benzin fiyatlarına elmas ve bor çözümü.

Benzin fiyatlarında görülen artışlar ikame ürün arayışlarını artırıyor. Büyük maliyetler sebebiyle önemli kayıplarla karşı karşıya kalan filolar ile yolcu firmaları, bor ve elması bir araya getiren nano teknolojiye yöneliyor.

Nano teknoloji ile Türkiye'de ilk defa bor ve elması bir araya getirip Nano Borx'i ürettiklerini anlatan Aydın Baran, "Araçlar için enerji içeceği özelliği taşıyan Nano Borx, yakıt tasarrufunun yanı sıra performans artışını mümkün kılıyor. TÜBİTAK MAM'da geliştirilen ürünümüz Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) Lisansıyla Ankara'da Eta Madeni Yağ Fabrikası'nda üretiliyor." ifadelerini kullandı.

Aydın Baran, motor yağı katkısı, benzin ve dizel yakıt katkıları olmak üzere 3 tür üretim yaptıklarını aktardı. 2011'de 5 milyon dolar yatırımla ürün türünü 130'a çıkaracaklarını bildirdi.

Nano Borx'in dünyaca ünlü otomotiv firmaları ve Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri tarafından denendiğini anlatan Gelecek Nano Genel Müdürü, ürünün kullanan araçlarda performans artışı, yakıttan tasarruf edildiğini açıkladı. Elmas ve bor karışımı ile daha az yakıt ve eksilmeyen yağla daha çok yol kat edilebildiğini belirten Baran, "Aracın sesini azalttığı ve eksoz emisyon değerlerinde yüzde 33 kıstığı için çevreci bir ürün. Enerji içeceği gibi araçlara ekstra performans ve tasarruf imkanı sunuyoruz." dedi.

1.000 TL'LİK YAKITTA 100 TL TASARRUF

Halk otobüsleri, filolar, emniyet araçları ve bireysel taşıtlarda çok sayıda deney yaptıklarına işaret eden Baran, şunları kaydetti:

"Bir halk otobüsü firması yılda 6 milyon dolar yakıta para harcıyordu. Ürünümüzü denedikten sonra yüzde 10 tasarrufa fırsat tanısa dahi senede yaklaşık 600 bin dolar tasarruf edeceklerini bildirdiler. Testlerde tasarruf yüzde 10'u aştı. Bu tasarrufla filolarına yeni taşıtları bedavaya ekleyebilirler. Araç sahipleri her iki ürünümüzü aynı anda kullandıklarında ürün maliyetini düştükten sonra dahi 1.000 TL'lik yakıtta 100 TL üzeri tasarruf elde edebilir. Ayrıca araç bakım maliyetleri en aza iner ve sürüş performansları artar. 55 TL olan motor katkımızı 40 bin kilometrede bir defa, 18 TL olan yakıt katkımızı ise her depoda bir defa kullanmak gerekiyor."

Halihazırda 4 mühendis ve 135 kişiyi istihdam ettiklerini belirten Aydın Baran, şöyle devam etti:

"2010'da üretim ve Ar-Ge faaliyetleri için 10 milyon dolar yatırım yaptık. 2011'de yatırımlarımıza kararlı bir şekilde devam ederek ilk etapta 5 milyon dolar daha yatırımla istihdam sayısını 200'e çıkaracağız. 2010 Haziran ayında piyasaya sürülen Nano Borx 7 ay gibi kısa bir zamanda Türkiye genelinde bin 750 satış noktası ve 12 ana bayiye ulaştı. Satış ve bayilik altyapımızı geliştirerek 1 sene içinde 20 ana bayi ve 2 bin 500 satış noktasına varmayı hedefliyoruz. Şu anda yıllık 40 bin ton üretim kapasitemiz var. Türkiye'de ilk defa ürünlerimiz EPDK Lisansıyla pazara sunuluyor. İlk etapta iç Pazar odaklı üretime odaklandık. Kazakistan, Hollanda, İran, Almanya ve ABD'ye satışına başlanan Nano Borx'i 2011'de en az 10 ülkeye ihracatına başlayacağız."

İhracatta soğuk iklime sahip ülkelere ağırlık vereceklerini anlatan Baran, ". Kazakistan'ı bölge üssü yaparak Rusya, Türkî Cumhuriyetler ve Uzak Doğu Ülkelerine de mal satmayı hedeflediklerini bildirdi. Ürünün Kazakistan'dan ilgi gördüğünü vurgulayan Aydın Baran, "Yaptığımız görüşmeler sonucunda Kazakistan Ordusu ürünümüzü test etmeye başladı. 1 aylık bir test sonucunda tüm araçlarında bu ürünü kullanmaya başladı. Ürünümüz donmayı geciktirdiği için soğuk ülkelerde büyük ilgi görüyor. Kazakistan'da itfaiye ve Emniyet Birimleri de orduya bağlı olduğundan bu birimlerde de ürünlerimiz kullanılacak." öngörüsünde bulundu.

NANO BORX NASIL ÇALIŞIYOR

Motor yağı, dizel ve benzin yakıt katkısı olarak kullanılan Nano BorX, elmas tozu ve bor madeninin nanoteknoloji yoluyla birleştirilmesinden üretildi. Nano BorX Motor yağı katkısı, sürekli kullanımda motorun ömrünü uzatıp yakıt tasarrufu sağladığı gibi kullanılan yağın değişim aralığını da uzatıyor. Katkı, benzin ve dizel yakıt katkısı, içinde bulunan pozitif elektron yüklü milyarlarca bor molekülü ile yakıtın oktan değerini artırıyor. Benzin ve dizelin tam ve ekonomik yanmasını sağlayıp yakıt sisteminde oluşabilecek korozyonu önleyerek motorun performansını maksimum düzeye çıkarıyor. Ayrıca araç cinsine ve kullanılma düzenine göre yüzde 10 ile yüzde 20 arasında yakıt tasarrufu sağlıyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :