Beraat veren hakim fena yakalandı

Beraat veren hakim fena yakalandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir karikatüriste kişilik haklarına saldırdığı gerekçesiyle açtığı davada beraat kararı veren hakim torpil istemiş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir karikatüriste kişilik haklarına saldırdığı gerekçesiyle açtığı davada beraat kararı veren hakimlerden birinin, astsubay olan yeğeni için Ergenekon silahlı terör örgütünden torpil istediği ortaya çıktı.

Söz konusu iddia ikinci iddianamede yer aldı. İddia 'Ergenekon silahlı terör örgütüne üye olmak' iddiasıyla tutuksuz olarak yargılanacak emekli deniz subayı Erol Mütercimler'in telefon konuşmalarına yansıdı. Torpil isteyen hakimin ismi konusunda ise görüşmede net bir bilgi verilmiyor. Erol Mütercimler, 4875 No'lu tapede yer alan ve 2 Mayıs 2008'de muvazzaf subayın yanında çalıştığı anlaşılan Sevinç isimli bayanla şu görüşmeyi yapıyor:

Erol Mütercimler: Bir o bir de size bir şey sorayım, ya şimdi hani benim bu şeyle de başbakanla falan olan davalarımda da bulunan yargıç vardı. Bu karikatür davasında da beraat veren yargıç var. Ya bunun bir ricası var. Bunun yeğeni olan bir astsubay şimdi bu çocuğun zaten Güneydoğu'dan tayini gelmiş. Bu çocuğun İstanbul'a tayinini istemekteler. Gürsel Albay'a bunu acaba söylesek mi?

Sevinç: Siz onu bana ilk önce bi gönderin de...

Erol Mütercimler: Tamam ben size bilgilerini göndereyim.

Sevinç: Ben bir yoklama çekeyim de. Şimdi belki onu başka bir şekilde yaparız anlatabildim mi?

Erol Mütercimler: Bilmiyorum hani ben size işte söylüyorum ki hani doğru olan ne olur?

Sevinç: Gürsel olmazsa başkasına yaptırırım.

Erol Mütercimler: Tamam.

Sevinç: Önemli olan yaptırmak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :