Berat Kandili stadyumda kutlanacak

Berat Kandili stadyumda kutlanacak

Berat Kandili dolayısıyla bu yıl yine Atatürk Stadyumu'nda özel program hazırlandı.

Denizli İl Müftülüğü ve Din Hizmetleri Derneği (DİGDER), çarşamba akşamı idrak edilecek Berat Kandili dolayısıyla bu yıl yine Atatürk Stadyumu'nda özel program hazırladı. 4 Temmuz 2012 saat 21.00’de başlayacak programla ilgili olarak DİGDER Başkanı Mustafa Dere, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında bilgi verdi.

Atatürk Stadyumu’nda geçen yıl ilki düzenlenen Berat Kandili programına 13 bin 500 kişinin katıldığını belirten Dere, “İl Müftülüğümüz ile birlikte kandile özel, dolu dolu bir program hazırladık. Gecede Kur'ân okunacak, İl Müftümüz Alaaddin Gürpınar bir konuşma yapacak, ilahiler, kasideler söylenecek. Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Ekrem Keleş de bizimle olacak. Bu yılki programımıza 20 bin kişi bekliyoruz. Girişin ücretsiz olduğu etkinliğimize katılacak ailelerin, çocuklarını da getirilmesini istiyoruz. Sıcak yaz akşamında stadyumda binlerce yürekle aynı anda Yüce Yaradan'a dua ve niyazda bulunmak istiyoruz.” dedi.

Programının akşam namazından sonra başlayacağını kaydeden Dernek Başkanı Mustafa Dere, “Bizim programımız, camilerde yapılan kandil programlarına alternatif değildir. İsteyen herkes camiye de gidebilir, stadyuma da gelebilir. Biz camilere sığmayacak büyük bir kalabalıkla sıcak yaz akşamında dua ve niyazda bulunmak istiyoruz. Yatsı namazının vakti sabah namazına kadar olduğu için de etkinliğimize katıldıktan sonra insanlarımız evlerinde, camilerde yine ibadetlerine devam edebilir. Günahlardan kurtulmak, bol bol sevap kazanmak, hocalarımızdan faydalı bilgiler öğrenmek ve hep birlikte olmak için tüm Denizlilileri kandil gecesinde stadyumumuza bekliyoruz. İlçelerden ve beldelerden de etkinliğimize katılımlar olacak.” şeklinde konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.