Berk ve Cihaner'e kötü haber

Berk ve Cihaner'e kötü haber

Saldıray Berke ve İlhan Cihaner'in avukatlarının dün bulundukları reddi hakim talebi, mahkeme tarafından reddedildi.

Erzincan'daki Ergenekon yapılanması davası kapsamında, aralarında 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de bulunduğu 14 sanığın yargılanmasına Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Sanık avukatlarının dün bulundukları reddi hakim talebi, mahkeme tarafından reddedildi. Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve MİT mensuplarıın da aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar saat 09.15'de adliyeye getirildi. Sanıklar cezaevi zırhlı aracından kelepçesiz indirildi. Sanıkların ellerinde savunma yapacakları dosya bulunması dikkat çekti.

Jandarma, basının sanıkların cezaevi aracından inişinde görüntü almasına engel olmak için etten duvar oluşturdu. Polis ise basın mensuplarının görüntü almaması için adeta özel gayret gösterdi. Polisin basın mensuplarının görüntü almasına izin vermemesi üzerine basın mensupları Tarım İl Müdürlüğü'nün korkuluklu duvarlarında adeta cambazlık yaparak, daha rahat görüntü alabilecekleri baro binasına geçti. Bu arada kameralara ilginç enstantaneler takıldı.

Etiketler :