Berkin'in hemşirelerine ölüm tehdidi

Berkin'in hemşirelerine ölüm tehdidi

Berkin Elvan’ın üzerinden çıkan torpillerden oluştuğu öne sürülen bir paket patlayıcı maddeyi tutanağa yazan hastane personeli, ölüm tehdidi aldıklarını öne sürdü

Gezi olaylarında kafasına gaz bombası isabet etmesi ile ağır yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra 15 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın hastaneye getirildiği sırada üzerinden çıkan birbirine bağlanmış torpillerden oluştuğu iddia edilen bir paket patlayıcı maddeyi tutanağa yazan hastane personeli, ölümle tehdit edildikleri gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.

HAKARET, ÖLÜM TEHDİDİ
Tutanakta imzası bulunan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Acil Tıp Teknisyeni C.G. ile hemşire A.E.K., tutanağın fotoğrafı yayımlanan bazı internet sitelerinde kendilerine hakaret ve ölüm tehditlerinde bulunulduğunu ileri sürerek İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

MAHKEMEDEN RET
Avukatları aracılığıyla yaptıkları müracaatlarında "Soruşturmanın gizliliği esasına uyulmadan yasadışı yollardan ele geçirilmiş olan tutanak, Berkin Elvan'ın ilk hastaneye getirildiği anda üzerinde bulunan eşyalarla ilgili olduğundan, bu tutanağın altında imzası bulunan sağlık çalışanlarının isim ve imzalarının açık bir şekilde yayımlanması kişilik haklarının ihlal edilmesidir. Ayrıca hakaret ve ölüm tehdidi içeren mesajlar nedeniyle adı geçen sağlık çalışanları hayati endişe duymaktadır" denildi. Dilekçede bu gerekçelerle, isimleri ve tutanağı yayımlayan internet sitelerine erişim engelli tedbir kararı verilmesi istendi. Ancak şikâyet dilekçesini inceleyen İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, hak ihlali bulunmadığı, eleştiri sınırlarının aşılmadığı ve hakaret içeren ibarelere yer verilmediği kanaatine vararak talebi reddetti. Hemşire A.E.K. ve Acil Tıp Teknisyeni C.G., bunun üzerine kararın iptali istemiyle bir üst mahkeme olan asliye ceza mahkemesine başvuruldu.

İŞTE TUTANAK
16 Haziran 2013 tarihini taşıyan tutanakta şu ifadeler yer alıyor: 15.06.2013 tarihindeki acil cerrahi gözlemdeki 16-08 mesaimde sabah 07.46'da kafa taravmasıyla müracaat eden hasta kabul no: 2007070651 hastanın üzerinden bir paket patlayıcı madde çıkmıştır. Hastane polisine teslim edilmiştir. Durumu bildirir tutanaktır. 16.06.2013 Güvenlik Şefi H.B.H., Acil Tıp Teknisyeni C.G. ve Gözetmen Hemşire E.E.K.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.