Berlin’de “6. WEFA Geleneksel Çocuk Şenliği" düzenlendi

Berlin’de “6. WEFA Geleneksel Çocuk Şenliği" düzenlendi

Almanya’nın başkenti Berlin’de WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı...

BERLİN (AA) - Almanya’nın başkenti Berlin’de WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) iş birliğinde, yetimlere destek amaçlı “6. WEFA Geleneksel Çocuk Şenliği” gerçekleştirildi.

Mitte ilçesindeki An der Urania Salonunda düzenlenen şenlikte çocuklara yönelik çeşitli sahne gösterileri yapıldı ve WEFA’nın çeşitli ülkelerde yürüttüğü projeler tanıtıldı.

WEFA Genel Başkanı Musab Aydın, burada yaptığı konuşmada, ilkini Tanzanya’da gerçekleştirdikleri bu çocuk şenliklerinin 6’ncısını bugün Berlin’de düzenlediklerini söyledi.

Aydın, 2006’dan bu yana dünyanın birçok ülkesinde yaptıkları acil yardım, sosyal yardım, eğitim ve sağlık yardımlarıyla krizlerden etkilenen toplumların ve bireylerin insani yardımlara olan bağımlılıklarını azaltmak için uzun süreli planlamalar geliştirdiklerini ifade etti.

WEFA’nın Berlin ofisinde diğer kampanya ve projelerin yanında ağırlıklı olarak yetim projesinin yürütüldüğünü aktaran Aydın, yetim projesi hakkında bilgiler verdi.

“24 ülkede 5 binden fazla yetim yavrumuza eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve bakım konusunda düzenli olarak destek veriyoruz." diyen Aydın, Asya ve Afrika’da okul, yetimhane, kütüphane, hastane, cami ve pek çok kalıcı eseri hayata geçirdiklerini anımsattı.

Su kuyusu ve katarakt ameliyatı kampanyaları hakkında da bilgi veren Aydın, desteklerinden dolayı hayırseverlere teşekkür etti.

Çocukların eğlendiği etkinliğe Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök, Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve veliler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.