Berlusconi hakim karşısına çıktı

Berlusconi hakim karşısına çıktı

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, kendisine ait medya şirketlerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla bu sabah Milano'da hakim karşısına çıktı.

Milano Adalet Sarayı'ndaki mahkemeye sabah saatlerinde gelen Başbakan Berlusconi, adliye girişinde kendisine destek vermek isteyen Özgürlükçü Halk Partisi mensubu kişiler tarafından karşılandı.

Berlusconi'nin kamuoyunda ''Mediatrade'' olarak bilinen ve Mediaset'teki televizyon hakları satışındaki usulsüzlük nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında vergide dolandırıcılık ve zimmete para geçirme suçlamalarıyla hakim karşısına çıktığı bildirildi.

Başbakanın duruşma sırasında hakkındaki suçlamaları dinlerken, herhangi bir yorum yapmadığı belirtildi. Öğle saatlerinde adliyeden ayrılan Berlusconi'nin çıkışta kendisini destekleyenlere teşekkür ettiği, duruşmanın da ileri bir tarihe ertelendiği kaydedildi.

Duruşma öncesinde bir televizyon kanalına telefonla bağlanan Berlusconi, ''Politikaya atıldığım yıldan bu yana sahip olduğum şirketlere uzak kaldım. Ben Mediaset'te televizyon haklarının satışıyla hiç ilgilenmedim'' diyerek kendini savundu. Berlusconi, bu süreçte kendisine çamur atıldığını bu nedenle zaman ve para kaybettiğini de öne sürdü.

Berlusconi, ''Milano Savcılığı'nın iddialarının gerçek olmadığına dair, defalarca 5 çocuğum ve 6 torunumun üzerine yemin ettim'' dedi.

Başbakan Berlusconi, İtalyan solunun siyasi rakibini yenmek için Demokles'in kılıcını başında sallandırdığını iddia etti.

Etiketler :