Berlusconi'nin Büyük İnceliği

Berlusconi'nin Büyük İnceliği

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi başkanı olduğu Özgürlükçü Halk Partisi’nin Roma Genel Merkezi Konferans Salonu’nda Noel tebriği amaçlı yaptığı sesli bağlantıda 13 Aralık Pazar günü kendisine saldıran Massimo Tartaglia’yı insani olarak affettiğini açıkl

Kin tutmayı beceremediğini söyleyen Berlusconi bu affının kişisel olduğunun altını çizerek, yargıçlardan başbakanlık kurumunun korunması gereken bir kurum olduğu mesajını vermelerini umut ettiğini söyledi.

Bu gelişmeler üzerine Tartaglia’nın avukatı Daniela Insalaco ise başbakanın affının davada hafifletici bir unsur olabileceğini, müvekkilini iyileştirmeye çalışan psikiyatrların da yardımıyla bu büyük suçun cezasının bu unsurlarda göze alınarak belirlenebileceğini kaydetti.

Silvio Berlusconi aynı gün içinde Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano’yu da arayıp Noel tebriğinde bulundu.

Gazetecilerin Napolitano’ya “Berlusconi ile aranızdaki buzlar eridi mi?” sorusuna ise Cumhurbaşkanı “ Ben yapım gereği zaten kimseyle aramın soğuk kalmasına izin vermem. Kurumlar arası ilişkiler ayrıdır, kişiler arası ilişkiler ayrı. Kurumların yetkileri söz konusu olduğunda bunun gerektirdiği şekilde davranırım” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :