Beşar Esed kan dökmekte hız kesmiyor!

Beşar Esed kan dökmekte hız kesmiyor!

Yönetime bağlı birliklerin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere hava destekli düzenlediği operasyonlarda, çoğunluğu Halep'te 123 kişinin öldüğü bildirildi.

Halep'in Meskin Hanun, Seyfe el-Devle, İnzarat ve Şekıf bölgelerinin savaş uçaklarıyla bombalandığını bildiren yerel kaynaklar, Salahaddin bölgesinde nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını ve ÖSO'nun nizami orduya ait 5 tankı imha ettiğini ve çok sayıda askeri öldürdüğünü ileri sürdü.

Ordunun Salahaddin bölgesini savaş uçaklarıyla bombalaması sonucu çok sayıda evin yıkıldığını ifade eden kaynaklar, ÖSO'nun bölgeden çekilmediğini kaydetti.
Halep'in Etarıb bölgesinde de iki ordu arasında yoğun sokak çatışmaların yaşandığını belirten kaynaklar, ÖSO'nun kentin Cendul meydanına yakın İtfaiye birimine saldırı düzenlediğini ve savaş uçaklarının da bölgeyi bombaladığını söyledi.

Halep'te savaş uçaklarının bombardımanı nedeniyle halkın kenti kitleler halinde terk ettiğini anlatan yerel kaynaklar, Salahaddin, Hanun, Bab Hadid Kapısı bölgelerinin hemen hemen tamamıyla boşaldığını, Humus'un Rastan ilçesine 4 helikopter ve 1 MİG-23 savaş uçağının bombalar attığını, Humus'un Telbise kentinin de ağır ateş altında olduğunu duyurdu.
Dera'nın birçok bölgesinin nizami ordunun ağır saldırılarına maruz kaldığını söyleyen yerel kaynaklar, Deyru'z Zor kentinin Cebeliye bölgesinden şiddetli patlamaların meydana geldiğini, Şam'ın Kafr Susa semtinde gözleri çıkartılarak idam edildiği ileri sürülen 7 kişinin cesedinin bulunduğunu, ordunun Aseli, Kadem, Tel, Mudamiyet eş-Şam ve Midana bölgesine ağır silahlarla operasyon düzenlediğini belirtti.

ÖSO kaleyi ve Adalet Sarayı'nı kuşattı
ÖSO Tevhid Sancağı Tugayı Komutanı Adil Nasır da ordunun havadan ve karadan Selahaddin mahallesini aralıklarla bombaladığını anlatarak, ÖSO birliklerinin taktiksel olarak Selahaddin'in bazı bölgelerinden çekildiğini ancak askeri kuvvetlerini şehir merkezindeki Halep Kalesi ve Halep Adalet Sarayı çevresine kaydırdığını kaydetti.
ÖSO askerlerinin hem kaleyi hem de Adalet Sarayı'nı kuşattığına dikkati çeken Komutan, ÖSO'nun sivillerin zarar görmemesi için bazı bölgelerden geri çekildiğini söyledi. Komutan, ÖSO'nun Halep'in bazı bölgelerinde ise çatışmayı devam ettirdiğini ifade etti.
ÖSO askerlerinin Selahaddin'in yanısıra Seyfüddevle, Sukkari, Bustanu'l-Kasr, Eski Şehir ve Fardus mahallelerinde de kontrolü sağladığı belirtildi.

Suriye'de ölü sayısı 123'e yükseldi
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin kuzeyinde yer alan ve 21 günden bu yana yoğun operasyonların hedefi haline gelen Halep'te birçok belde ve semtte savaş uçakları desteğinde gerçekleşen operasyonlarda 46 kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.
Örgüt, Şam'ın banliyölerine helikopter destekli yapılan operasyonlarda 34, İdlib'de 21, Dera'da 10, Humus'ta 8, Hama'da 3 ve Haseke'de 1 olmak üzere ölü sayısının 123'e çıktığını kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.