Beşiktaş gol yağdırdı

Beşiktaş gol yağdırdı

Beşiktaş, Hollanda'daki ikici etap kamp çalışmalarının son hazırlık maçını Alman 5'nci liginden Uerdingen karşısında ikinci yarıdaki futbolu ve golleri ile geçti: 5-1.

Amatör Alman ekibi karşısında ilk yarıda kötü bir performans sergileyen siyah beyazlılar ikinci devrede Ernst'in orta alana Fernandez ile katkıda bulunmasından sonra oyun kontrolünde başarılı görüntü verdiler.

Rakibin amatör olmasının avantajını iyi kullanan Beşiktaş'ta kolay karşılaşmada yine sağ ve sol kanat sorunu yaşandı. Veli ve Hilbert'in hatalarını kapatmak için savaşan İbrahim Toraman'ın mücadelesi ayakta alkışlandı.

Aylık 300 ile 1000 euro karşılığında Uerdingen'de forma giyen oyuncuların milyon euroluk Beşiktaş karşısında sergiledikleri sistemli futbol ve anlayış tribünlere keyifli dakikalar yaşattı.

Beşiktaş ilk yarıda saha içi organizasyonda kayıpları oynarken paslaşmadan da yoksun fizik ve kondisyon dışında gösteri yapamadı. Fakat ikinci yarıda yorgun rakibini ele geçiren Beşiktaş peş pee attığı goller ile tribünleri coşturdu. Özellikle Fernandez. Ernst, Guti liderliklerini göstererek şov yaptılar. Muhammed ise son 5 dakikada bulduğu şansını şovları ile sürdürdü.

ERNST FAKTÖRÜ

İkinci yarıda açılan Beşiktaş rakibin fizik ve kondisyon yönünden yorulması nedeniyle kontrolü ele geçirdi. Ernst'in orta alana ikinci yarıda katılması gücünü arttırdı. Kontrollü paslı oynaması Guti'yi forvet arkasında rahatlattı.

Beşiktaş kondisyon çalışmış ama organizasyon pasylardan yoksun olması dikkat çekti.

CENK ÇARESİZ KALDI

Kartal, eksik kadrosuna rağmen zayıf rakibi karşısında  maça hızlı başladı. Nitekim daha 10’ncu dakikada kazanılan serbest atışı Fernandes kullandı. Portekiz direkt kaleyi yokladı, top yan direkte patladı.  Uerdingen, 17 de öne geçti. Bu dakika içinde Ersan’ın uzun pasında topla buluşan Kramer, Cenk’in altından ağları gördü.

PENALTI GUTİ'DEN

Siyah, beyazlı ekip 27 de eşitliği yakaladı. Njamba, ceza alanı içinde Guti’yi indirdi. Atışı kullanan İspanyol oyuncu kaleci ile topa ayrı köşelere bıraktı:1-1

SİMAO COŞTURDU

İlk yarının bu skorla bitmesi beklenirken Simao kendi topu ile gidip kolay gole imza attı: 1-2

TORAMAN SAĞ KANADA

Antrenör Carvalhal ikinci yarıda defansta yaşanan sıkıntıyı İbrahim Toraman ile çözdü. Portekizli çalıştırıcı savunmanın sağında aksayan Hilbert’i çıkarıp Sidnei stope çekti. Toraman’ı ise Alman oyuncunun yerine sağa koydu. 49'ncu dakikada Quaresma, Mehmet’in vuruşunda seken topu boş kaleye yuvarladı: 1-3

Quaresma 86'nci dakikada kendi kazandırdığı penaltıyı gole çevirdi: 1-4

87'cni dakikada Veli Kavlak maçın skorunu belirledi: 1-5

HAKEMLER: Waschitzki, Berger, Guzijan

BEŞİKTAŞ: Cenk (6) (Umut Dk.70(5) Hilbert (4) (Sidnei Dk.46(5), İbrahim (8), Atınç (6), Tanju (6)  Quaresma (6), Guti (6) (Muhammed Dk.79), Aurelio (6) (Ernst Dk.46-8), Fernandes (8), Simao (6) (Veli Dk.67)  M.Akyüz (7)

UERDINGEN: Lenz (5) (Weichelt (5)   Arda (5) (Baum Dk.67(4), Njambe (5), Nimptsch (4) (Kepeler Dk.67(4), Pinske (5) (Kuczka Dk.59(5)   Ahmet (4) (Steiner Dk.46 (4), Musa (5) Selim Dk.70), Ersan (5), Hoffmann (5) (Banushi Dk.46 (Adduci Dk.74), Kremer (6) (Emrah Dk.59(4)  Höfler (4) (Orlovic Dk.46 (5)

GOLLER: Kremer (Dk.14), Guti (Dk.27 Pen.), Simao (Dk.40), Quaresma (Dk.51)

SARI KARTLAR: Hoffmann (Uerdingen)

FUTBOL OTORİTELER NE DEDİLER

Antrenör Ayhan Tumani: Hazırlık döneminde olan bir Beşiktaş izledim. Bu kadronun Uerdingen önündeki tablosu ile bu sezonda iyi işler yapacağını düşünüyorum. Organizasyon kötü. Üç dert pas izleyemedik. Takım yorgun olabilir. Ama Beşiktaş böylesi maçta futbol adına üretici olmalı. Beşiktaş sadece kondisyon çalışmış.Dikkat etmeli..

Rudi Völler: Uerdingen'de oğlum oynuyor. Beşiktaş'ın ilk yarıdaki oyunu beni memnun etmedi. Orta alan ile forvet arasında inanılmaz boşluk var. Bu kadar para harcayan takımın kanatlarıda iyi olmalı.

NOTLAR

FENERBAHÇELİLERDEN PROTESTO 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.