Beşiktaş kayıpla bitirdi 1-1

Beşiktaş kayıpla bitirdi 1-1

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Beşiktaş cezası nedeni ile tarafsız ve seyircisiz maçta Mardan Antalya Stadı'nda Gaziantepspor ile 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasının son maçında Beşiktaş cezası nedeni ile tarafsız ve seyircisiz maçta Mardan Antalya Stadı'nda Gaziantepspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın gollerini 59. dakikada Gaziantepspor'dan Olcan atarken, Beşiktaş'ın sayısı 65. dakikada Ali Kuçik'ten geldi. Bu sonuçla Beşiktaş ligin ilk yarısını 28, Gaziantepspor ise 24 puanda bitirdi. Beşiktaş maça Cenk, Hilbert, Ersan, İbrahim Toraman, İsmail, Aurelio, Fink, Tabata, Quaresma, Nobre ve Ali Kuçik ilk 11'i ile çıktı.

İKİ TAKIM DA TEMKİNLİ

Beşiktaş maça hızlı başladı. Karşılaşmanın 2. dakikasında Tabata'nın orta-şut karışımı vuruşunu Karcemarskas kornere çeldi. Maçın ilk dakikalarında iki takım da kontrollü oynadı ve rakip kalede pozisyon bulmakta zorlandı. Beşiktaş daha çok ileride Nobre ile etkili olmaya çalışırken, Gaziantepspor'da Julio Cesar'ın sürpriz şutları ile Beşiktaş kalesinde etkili olmaya çalıştı. Karşılaşmanın ilk 30 dakikalık periyodunda iki takım da önemli bir pozisyon bulamadı.

QUARESMA ÇABALADI!

Beşiktaş ilk 30 dakikalık periyodun ardından ataklarını daha da sıklaştırdı. Atakların başlangıcında genelde Quaresma başrolü oynayanoyuncuydu. İki takım da ilk yarıda rakip kaleye gitmekte oldukça zorlandı. Seyicisiz oynanan maçta taraftarların da olmaması takımlarınoyuna konsantre olmasını bir hayli zorlaştırdı. Beşiktaş ve Gaziantepspor takımları gol yollarından etkili olamayınca, ilk yarı golsüz eşitlikle noktalandı.

OLCAN AFFETMEDİ!

İkinci yarıya Beşiktaş daha etkili başladı. Karşılaşmanın 52. dakikasında seri çalımlarla sağdan ceza alanına giren Ali Kuçik müsait pozisyondan vuruşunda top az farkla auta gitti ve Beşiktaş mutlak 1 golden oldu. Maçın 59. dakikasında Julio Cesar'ın frikiğinde topu zorlukla Cenk çeldi. Dönen topa Olcan gelişine vurdu ve Cenk'in solundan topu ağlarla buluşturarak, takımını 1-0 öne geçirdi.

ALİ KUÇİK'İN LİGDEKİ İLK GOLÜ!

Karşılaşmanın 65. dakikasında ceza alanında topla buluşan Quaresma topa vuramadı, defansın uzaklaştırdığı topa Ali Kuçik gelişine vurdu ve topu ağlara göndererek, maçta berberliği sağladı: 1-1. Bu golle Ali Kuçik Beşiktaş forması ile ligdeki ilk golünü attı. Maçın 73. dakikasında Gaziantepspor Julio Cesar ile bir kez daha öne geçmeye çok yaklaştı ama kaleci Cenk başarılıydı.

BEŞİKTAŞ GALİBİYET İÇİN YÜKLENDİ

1-1'in ardından Beşiktaş galibiyet golü için Gaziantepspor kalesine yüklenmeye başladı. Karşılaşmanın 78. dakikasında Nobre'nin kafa vuruşu az farkla auta giderken, maçın 80. dakikasında Quaresma'nın sağdan ortasında önce Nobre sonra Ali Kuçik topa dokunamayınca, Beşiktaş 2. golden oldu. Maçın 86. dakikasında Beşiktaş'ta Erhan Ali Kuçik'in yerine oyuna dahil oldu.

ÖNCE QUARESMA SONRA NOBRE GOLÜ YAPAMADI!

Maçın 89. dakikasında önce Quaresma sonra Nobre mutlak gol pozisyonlarından yararlanamadı ve takımgalibiyet golüne ulaşamadı. Maçın 90. dakikasında bu seferHilbert'in vuruşunu kaleci Karcemarskas zorlukla çeldi. Karşılaşmanın 90+1. dakikasında Fink müsait pozisyonda topu kale yerine auta gönderdi. Beşiktaş'ta futbocular son dakikada adeta gol kaçırma yarışmasına girdiler ve karşılaşma 1-1'lik beraberlikle noktalandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

2. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Tabata'nın sert vuruşunda kaleci Karcemarskas, son anda topu tokatlayarak kornere çeldi.
13. dakikada sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında İsmail Köybaşı'nın yerden vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.
30. dakikada Gaziantepspor atağında Popov'un ceza sahası dışından sert vuruşunda top üstten auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

52. dakikada Nobre'nin pasında ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kalan Ali Kuçik'in vuruşunda kaleci Karcemarskas, gole izin vermedi.
59. dakikada Julio Sezar'ın yere düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta Julio Sezar'ın vuruşunda kaleci Cenk yumruklarayak topu uzaklaştırdı. Dönen topu Olcan, düzgün bir vuruşla Beşiktaş filelerine gönderdi: 0-1
65. dakikada Aurelio'nun sağ kanattan ortasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Quarezma'nın vuruşunda top Gaziantepsporlu defans oyuncularına çarptı. Dönen topu tamamlayan Ali Kuçik, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1
73. dakikada Olcan'ın sol kanattan ortasında ceza sahası içerisinde uygun pozisyonda topa iyi yükselen Julio Sezar'ın kafa vuruşunu kaleci Cenk topu çeldi. Cenk'ten dönen topu Beşiktaşlı defans oyuncuları uzaklaştırdı.
80. dakikada Quarezma'nın sağ kanattan köşe noktasına kadar inerek yaptığı ortada kale önündeki Nobre ve Fink topa dokunamayınca Beşiktaş bir golden oldu.
84. dakikada Ali Kuçik'in pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Fink'in yerden vuruşu kaleci Karcemaskas'ta kaldı.
89. dakikada Fink'in vuruşunda topu önünde bulan Quarezma'nın aşırtma vuruşunu kaleci Karcemarskas çeldi. Defansın uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Nobre'nin yarım röveşata vuruşunda topu kale çizgisinden defans oyuncuları uzaklaştırdı.
90. dakikada İsmail Köybaşı'ndan aldığı topu ceza alanına ortalayan Nobre'nin pasında Aurelio meşin yuvarlağa sert vurdu. Gaziantepspor kalecisi güzel bir kurtarışla topu uzaklaştırmayı başardı.

BEŞİKTAŞ: 1 - GAZİANTEPSPOR: 1
Stat: Mardan
Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Emre Kan
Beşiktaş: Cenk, İsmail Köybaşı, Fink, Quarezma, Hilbert, Nobre, Tabata, İbrahim Toraman, Ersan, Ali (Dk. 85 Erhan Güven), Mehmet Aurelio,
Gaziantepspor: Karcemarskas, Yalçın, Elyasa, Emre Güngör, Murat, Ivan De Souza, Serdar Kurtuluş, Olcan (Dk. 90 Ferdi), Orhan (Dk 56 Zurita), Popov, Julio Cezar (Dk. 82 Beto)
Gol: Dk. 59 Olcan (Gaziantepspor), Dk. 65 Ali Kuçik (Beşiktaş)
Sarı kart: Dk. 36 Emre Güngör (Gaziantepspor) 

sporx

Etiketler :