Beşiktaş'a 2 yıl, Gaziantep'in adı yok

Beşiktaş'a 2 yıl, Gaziantep'in adı yok

UEFA'nın resmi internet sitesinde Beşiktaş ve Bursaspor'a verilen cezalar yer alıyor. Ancak Gaziantepspor'un adı yok. Buna karşılık Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde üç kulübe UEFA tarafından verilen yaptırımın esamesi geçmiyor.

Resmi internet istesinde gerekçeli kararı açıklayan UEFA , Beşiktaş 'a bir değil iki yıl ceza verdiğini ifade ederken ikinci yılın şimdilik ertelendiğinin altını çizdi.

UEFA'nın resmi açıklamasının tam metni ise şöyle:

"UEFA, Beşiktaş'ı, kulüp lisans kurallarına ve fair play düzenlemelerine aykırı davrandığı gerekçesiyle iki yıl süreyle Avrupa kupalarından men etti. İki yılın bir yılı beş yıl süreyle şartlı olarak ertelendi. Bu bir yıllık ceza aynı suç tekrarlandığı takdirde yeniden uygulanacak. UEFA Komitesi, Disiplin Komitesi'nin 1 Mayıs'ta yaptığı başvuruyu kısmen kabul etti. Bu çerçevede 500 bin Euro'luk ceza 200 bin Euro'ya indirildi. Bunun da 100 bin Euro'su yine beş yıl süreyle şartlı olarak ertelendi. Aynı toplantıda Bursaspor 'un durumu da ele alındı. Burada da başvuru kısmi olarak kabul edildi. Bursaspor, kulüp lisans kurallarına ve Fair Play düzenlemelerine aykırı davrandığı gerekçesiyle gelecek sezon UEFA kupalarından men edildi. Bursaspor'a verilen 200 bin Euro para cezası da dört yıl şartlı olarak 50 bin Euro'ya indirildi. Karar, istendiği takdirde kulüpler tarafından CAS'a götürülebilecek." (Eurosport)  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.