Beşiktaş'ta maçtan önce İsrail protestosu

Beşiktaş'ta maçtan önce İsrail protestosu

Filistin Dostları adlı 300 kişilik grup Taksim Meydanı'ndan maçın oynandığı Fi Yapı İnönü Stadı'na kadar yürüdü.

Filistin'e yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrail'in saldırısında 9 Türk'ün öldürülmesinin ardından bu ülke ile Türkiye arasında yaşanan gerilim, UEFA kupasında Maccabi Tel Aviv takımıyla oynayan Beşiktaş maçına sıçradı.

Kendilerine Filistin Dostları adını veren yaklaşık 300 kişilik grup Taksim Meydanı'ndan maçın oynandığı Fi Yapı İnönü Stadı'na kadar yürüdü. Filistin'e dua eden eylemciler, İsrail bayrağını yaktı.

TAKSİM'DE TOPLANDILAR

Kendilerine Filistin Dostları adını veren bir grup, ÖZGÜR-DER, MAZLUM-DER, İHH gibi sivil toplum kuruluşları öncülüğünde Taksim Meydanı'nda toplandı. Grup, kanlı Mavi Marmara baskınından sonra Beşiktaş ile mücadele etmek için İstanbul'a gelen Maccabi Tel Aviv takımını protesto etmek için Taksim Meydanı'ndan Dolmabahçe'ye doğru hareket geçti. Filistin ve Türk bayraklarının yanı sıra İsrail'i kınayan pankart ve döviz taşıyan eylemciler, 'Katil İsrail Türkiye'den defol!', 'Biz asla unutmadık, Unutmayacağız', 'Siyonist katiller hesap verecek', 'İlişkiler kesilsin, Tel Aviv Türkiye'den defolsun' şeklinde slogan attı.
Eylem sırasında çevik kuvvet polisi yoğun güvenlik önlemi aldı. Polis kordonu altında Gümüşsuyu Caddesi üzerinde yürüyen grup Dolmabahçe Meydanı'nda toplandı. Futbola siyaset karıştırıldığını savunan bazı Beşiktaşlı taraftarlar ile eylemciler arasında yaşanan tartışmayı polis büyümeden önlerken, bazı siyah beyazlı taraftarlar ise eyleme destek verdi.

TEL AVİV'İN AVRUPA'DA İŞİ NE?

Grup adına açıklama yapan ÖZGÜR-DER Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, Maccabi Tel Aviv takımının sıradan bir futbol takımı olmadığını, Tel Aviv takımının Avrupa'da ne işi olduğunu söyledi. Yetkililerin futbolun siyasetin dışında olduğu yönündeki açıklamalarına katılmadığını ifade eden Alpay, "Maccabi Tel Aviv Türkiye'den defolsun" şeklinde konuştu.

İSRAİL BAYRAĞINI YAKTILAR

Eylemcileri açıklamanın ardından İsrail bayrağını yakan eylemciler tekbir getirip, dua etti.

"İstanbul toprakları benim için kutsaldır." diyen Saliha Atmaca isimli eylemci "Filistin halkı çaresiz. Biz onlara sadece dua edebiliyoruz. İstanbul toprakları şu an itibariyle kirlenmiştir. Ama inanıyorum ki biz Filistin topraklarını bereketlendireceğiz." diye konuştu.

İSLAM ALEMİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

Eyleme destek veren Sudanlı Samia Habbani bu organizasyonun İslam alemi açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Beşiktaş'ın da İsrail'e gideceğini dile getiren Beşiktaş taraftarı Enes Karabulut ise futbola siyasetin karışmaması gerektiğini, maçın oynanmasının normal olduğunu belirtti.

Grup eylemin ardından olaysız dağıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum