Beşir Atalay STK zirvesini yorumladı

Beşir Atalay STK zirvesini yorumladı

İçişleri Bakanı Atalay 'demokratik açılım adı verilen Kürt sorununu çözmeye yönelik STK temsilcileri ile yapılan görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''demokratik açılım'' çalışmaları sürecinde her türlü yaklaşımın, görüşün konuşulduğunu ifade ederek, ''İşimiz, ortak aklı aramak, oluşturmak. Türkiye'nin geleceği için daha kardeşçe ve daha huzurlu günleri yakalamak için sadece ortak akıl değil, ortak vicdanlara da hitap etmemiz gerekiyor'' dedi.

Bakan Atalay'ın, 20 sivil toplum kuruluşundan 41 temsilci ile Rixos Otel'de yemekte bir araya geldiği toplantı sona erdi.

Atalay, yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ''demokratik açılım'' çalışmalarıyla ilgili görüşmeleri kapsamında Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen, ''üzerinde tartışılan konulara kafa yoran, ilgilenen'' sivil toplum kuruluşlarının temsilcisiyle bir araya geldiğini anımsattı.

''Biliyorsunuz açık toplum biraz da örgütlü toplumdur'' diyen Atalay, yemeğe, sürece katkı vereceğine inanılan sivil toplum kuruluşlarının davet edildiğini söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin görüşmeye hazırlıklı geldiğini, bir kısmının yazılı raporlar hazırladıklarını, bir kısmının da daha sonra görüş vereceğini anlatan Atalay, ''Son konuşmacılardan birisi, 'ne kadar sevinçliyim Türkiye normalleşiyor' dedi. Konuşuyoruz, dinliyoruz, her tür görüş, yaklaşım var. İşimiz, ortak aklı aramak, oluşturmak. Türkiye'nin geleceği için daha kardeşçe ve daha huzurlu günleri yakalamak için sadece ortak akıl değil, ortak vicdanlara da hitap etmemiz gerekiyor'' dedi.

Atalay, açılım çalışmalarından genel olarak çok memnun olduğunu dile getirerek, ''açılım çağrısının toplumda geniş yankı uyandırdığını, değişik kesimlerden destek gördüğünü ve rahatça konuşulduğunu'' kaydetti.

Bakan Atalay, ''Basının desteğiyle, bu çok sesliliğin desteğiyle, yazarlarımız, entelektüellerimiz ve aydınlarımızın desteğiyle toplum kesimlerine doğru tabanı genişletmek gerek'' diye konuştu.

Toplantıya davet edilen sivil toplum kuruluşlarının büyük bir kısmının katıldığını, katılmayanların da mazeret bildirdiğini ifade eden Atalay, katılımcılara ve görüşmeleri takip eden basın mensuplarına teşekkür etti.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :