BEŞŞAR ESED SUSKUNLUĞUNU BOZDU

BEŞŞAR ESED SUSKUNLUĞUNU BOZDU

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Suriye silahlı kuvvetlerinin 67. kuruluş yıldönümünde konuştu.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Suriye silahlı kuvvetlerinin 67. kuruluş yıldönümünde konuştu.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Suriye ordusunun 67. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, düşmanlarının çeşitli şekillerle savaştığını ifade ederek, "Halkımızın geçmiş ve geleceği bu savaşa bağlı."dedi.Ordu mensuplarını "ülkeyi canlarıyla koruyan kahramanlar" olarak nitelendiren Esed, ordunun 50 yıldır ülkenin şan ve şerefini korumaya çalıştığını belirtti.

Suriye lideri ülkedeki krize işaret ederek, geleceklerini içinde bulunukları savaşa bağlı olduğunu söyledi. Esed, "Ey subay ve asker kardeşlerim. Düşmanla savaşımız çeşitli şekillerde devam ediyor. Hedef belli. Halkımızın geçmişi ve geleceği bu savaşa bağlıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Muhalifleri, "terörist" olarak nitelendiren Esed, "Düşmanımız bugün içimizdedir. Ülke istikrarını ve vatandaşların güvenliğini sarsmak, ekonomik ve bilimsel gücümüzü tahrip etmek maksadıyla içerdeki ajanları kullanıyorlar. Bizi zayıf düşürmek, geleceğimizi kurmaktan alıkoymak, toplumumuzu çağı yakalamış gelişmiş toplumlar sınıfına ulaşmasını engellemek istiyorlar." diyerek muhalifleri suçladı.

Esed kutlama mesajında ordu mensuplarına, yeniden bir destan yazdıklarını savunarak, "Terörist gruplara karşı yaptığınız bu savaşta herkese ne kadar sarsılmaz bir iradeye sahip olduğunuzu; halkımızın değerlerine, tarihine ve medeniyetine sahip çıkacak güvenilir insanlar olduğunuzu ispatladınız. Ülkenin güven ve istikrarın teminatı olduğunuzu gösterdiniz." ifadelerini kullandı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.