Beyaz TV binasında gergin anlar

Beyaz TV binasında gergin anlar

Balyoz Davası tartışması sonrası Beyaz TV önünde silahlar ateşlendi iddiası..

Beyaz TV'de saat 23.00'da canlı yayınlanan "Dinamit" adlı programı hazırlayıp sunan Latif Şimşek, yazar Rasim Ozan Kütahyalı ile Ümit Zileli ile 'Balyoz Davası'nı masaya yatırdı.

"YAŞASIN CUMHURİYET" DİYE BAĞIRDI

Habertürk'te yer alan habere göre; Balyoz Davası'nda alınan kararın hararetli şekilde tartışıldığı an Beyaz TV Binası önüne cip ile gelen kişilerden biri aracın ön tarafından silahını peşpeşe ateşlerken, arka tarafta oturanlar da "Yaşasın Cumhuriyet" diye bağırarak izlerini kaybettirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri ne boş kovan bulabildi ne de bina da mermi izine rastladı.

"CUMHURİYET BU ŞEKİLDE KURTULMAZ"

Saldırının ardından Rasim Ozan Kütahyalı yaptığı açıklamada "Bizler yayındaydık. Yayın sırasında Balyoz Davası ile ilgili sert çıkışım oldu. Bu generallerin Türk Milleti'ne karşı davrandığını, Türk milletinin çoğunluğunun onları mahkum ettiğini, değerlerine saldırdığını söyledim 10 dakika sonra da silah sesleri duyuldu. Ardından ekibimiz ne olup bittiğini öğrenmek için soluğu dış kapının önünde aldı. Bizler de stüdyonun basılacağını düşünerek önlemimizi aldık. Güvenlikçi arkadaşlar, bir ciple Beyaz TV Binası'na gelen kişilerin bir şarjör mermiyi ateşlediğine şahit olmuş. Silahlarla, yasadışı yöntemlerle bizi sindirmeye çalışıyorlar. Bunları söylerken de sesler geldi. Gelen tehdit telefonlarının haddi hesabı yok. Cumhuriyeti bu şekilde kurtaracaklarını sanıyorlar. Oysa Cumhuriyet hepimizin Bizim mücadele ettiğimiz kafa bu kafadır" dedi

 

Latif Şimşek ise "Güvenlikçi arkadaşlar görmüş. Havaya ateş açarak aracın arkasından da 'Yaşasın Cumhuriyet' diye bağırdılar" dedi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, Beyaz TV'nin girişinde önlem aldı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.