Beyazıt Meydanı'nda Cuma Mitingi

Beyazıt Meydanı'nda Cuma Mitingi

Yarın onbinler Mısır halkına destek için Beyazıt meydanında toplanacak. Cuma gününü 'Halas/Kurtuluş Günü' olarak ilan eden Mısırlılar, Mübarek rejimine bugün son vermeyi düşünüyor.

Yarın onbinler Mısır halkına destek için Beyazıt meydanında biraraya gelecek. Beyazıt meydanında Cuma namazını müteakip onbinler tarafından Mısır halkına destek eylemi düzenlenecek. Mısır’daki eylemlerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınacak. Hüsnü Mübarek yönetimi protesto edilecek. Özgür ve demokratik Mısır’a vurgu yapılacak.

Cuma gününü "Halas / Kurtuluş Günü" olarak ilan eden Mısırlılar, Mübarek rejiminin sonunun yaklaştığını belirtiyor.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları, Türkiye’de Mısır halkına şimdiye kadar yapılan en büyük destek eylemini düzenlemeye hazırlanıyor. 4 Şubat 2011 tarihinde Beyazıt meydanında Cuma namazını müteakip onbinler tarafından Mısır halkına destek eylemi düzenlenecek. Mısır’daki eylemlerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınacak. Hüsnü Mübarek yönetimi protesto edilecek. Özgür ve demokratik Mısır’a vurgu yapılacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Mazlum-Der, Özgür-Der, Akdav, AKEV, Medeniyet Derneği, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Anadolu Gençlik Derneği’nin de aralarında bulunduğu çok sayıdaki sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu platform tarafından organize edilen eyleme onbinlerin katılımı bekleniyor.

Sadece İstanbul’da değil çeşitli illerde de Cuma namazı sonrası Mısır halkına destek eylemleri düzenlenecek. Çorum'da da, Cuma günü, Cuma namazı sonrası, Mazlum Mısır halkına destek olmak için saat:13:00 da Merkez PTT önünde basın açıklaması yapılacağı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :