BEYKOZ KARLITEPE İKİNCİ ÇAMLICA OLUYOR

BEYKOZ KARLITEPE İKİNCİ ÇAMLICA OLUYOR

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in 2009 Yerel Seçim vaatleri arasında yer alan Karlıtepe Mesire Alanı ve Seyir Kulesi projesi için çalışmalar başladı.

Turizm, eğitim ve kültür kenti olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerleyen Beykoz’da Çamlıca’ya alternatif olarak geliştirilen İstanbul’un eşsiz manzarasının izlenebileceği Karlıtepe Mesire Alanı ve Seyir Kulesi Projesi hayata geçiyor.  
Orman Bakanlığı’ndan 10 yıllığına kiralanan 240 dönüm arazi üzerinde uygulamaya başlanan Karlıtepe Mesire alanı projesi tamamlandığında İstanbullular ikinci Çamlıca’ya kavuşmuş olacak,  yerli ve yabancı turistler muhteşem İstanbul manzarasını izlemek için artık Beykoz’u tercih edecek.
İçinde hayvanat bahçesi, kuş yuvaları, seyir kulesi, kültür evi, tramvay, kır gazinosu, kameriyeler, mini futbol, voleybol, tenis ve basketbol sahaları, çocuk oyun alanları ve piknik ünitelerinin yer aldığı Karlıtepe’den Sultaniye Parkı arasına ise teleferik yapılması düşünülüyor.  
Alanda hazırlıklar başladı   
Projeyi Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiklerini ve alanda hazırlıkların başladığını belirten Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Heyecan duyduğum önemli projelerden biri bu. Tüm imkânlarımızı seferber ederek ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini alarak bu alanı Beykozlulara ve İstanbullulara kazandırmak istiyoruz. Çamlıca’dan daha görkemli bir mekân haline gelecek. Vatandaşlarımız seyir kulesi ile tüm İstanbul’u seyredebilecekler. İlgili kurullardan gerekli onayları aldık. Ekiplerimiz sondaj çalışmasını ve alan temizliğini tamamladı. Araç ve yaya yolları açıldı, çalılar temizlendi” dedi.
 
Başkan Çelikbilek: “Beykoz’un Güzelliklerini Koruyoruz”
Başkan Çelikbilek, ilçenin güzelliklerini koruyarak, yeni eserler kazandırdıklarını belirterek, “Ortaçeşme, Paşabahçe  Meydanları’nda çalışmalar başladı. Üniversite hayalleri kurarken şimdi 4-5 üniversitenin yer aldığı bir ilçeye dönüşüyoruz. Kapanan fabrikalarımız turizme açılacak. İnanıyorum ki, kısa bir süre içerisinde, Beykoz, eğitim, kültür, turizmin merkezi haline gelecek” diye konuştu.
 
KARLITEPE C TİPİ MESİRE ALANI:
KIR GAZİNOSU (300 m2) 2 ADET
KAMERİYE (25 m2) 4 ADET
YAĞMUR BARINAĞI (25 m2) 4 ADET
BÜFE 4 ADET
PİKNİK ÜNİTELERİ (Piknik masaları ve ocaklar)
ÇEŞMELER
ÇOCUK OYUN ALANLARI (100 m2) 4 ADET
SPOR SAHALARI (MİNİ FUTBOL, VOLEYBOL, TENİS ve BASKETBOL SAHALARI)
WC’LER
TRAMVAY
TELEFERİK
KÜLTÜR EVİ
SEYİR KULESİ
TÜP KAYDIRAK
KUŞ YUVALARI
HAYVANAT BAHÇESİ
 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.