Beykoz'da felaket son dakikada önlendi

Beykoz'da felaket son dakikada önlendi

Beykoz'da teröristler, bomba yerleştirmek üzereyken yakalandı.

Bugün akşam saatlerinde Beykoz Dereseki'de köy sakini, şüpheli bir şahsın yakalanmasını sağladı. Akşam saat 17.00 sularında gerçekleşen olayda, Maslak Yokuşu üzerinde bir kişinin hareketlerinden şüphelenen vatandaş, çok büyük bir planı ortaya çıkardı. Buna göre sabah saatlerinde Beykoz'daki Askeri birliklerin geçiş güzergâhı da olan sözkonusu bayırda, şüpheli kişi, bir düzenek hazırlıyordu.Dereseki'nin çıkışında ve Dereseki-Riva Yolu Ayrımında başlayan Maslak Yokuşu'nda gözaltına alınan şüpheli şahısla birlikte polis, yolun yukarısından aşağıya doğru uzanmış ve soyulmuş bir kablo demetisusturuculu silah ve bir akü ele geçirdi.

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden çok sayıda polisin görevlendirildiği bölgede,yolun trafiğe kapatıldığı ve gözaltına alınan şahısla birlikte olayın çok yönlü bir şekilde araştırıldığı öğrenildi.

Beykoz'da, tencere içine yerleştirdiği yaklaşık 8 kilogram patlayıcıyı yola döşemek isteyen terör örgütü PKK üyesi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler, terör örgütü üyesi bir kişinin Sırmakeş Caddesi'nde yola patlayıcı döşeyeceği istihbaratı üzerine harekete geçti.

Bölgede önlem alan polis ekipleri, söz konusu caddenin ormanlık alandan geçen noktasında, tencere içine yerleştirdiği yaklaşık 8 kilogram patlayıcıyı yola döşemek isteyen terör örgütü PKK üyesi T.A'yı yakaladı

BOMBA EĞİTİMİ ALMIŞ

Şüphelinin yanında, susturucu takılı tabanca, bıçak, bombayı uzaktan patlatmak için kullanılan düzenek ve kablo ele geçirildi. Üniversite öğrencisi olduğu tespit edilen T.A'nın, terör örgütü kampında eğitim aldığı belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürülen T.A'nın sorgusu sürüyor.

Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.