Beykoz’dan Ortak Kararla Çıktı

Beykoz’dan Ortak Kararla Çıktı

Beykoz Kent Konseyi, istişare toplantısında İstanbul İlçe Kent Konseyleri’ni ağırladı.

İBB Sosyal Koru Tesisleri’nde yapılan toplantıya Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Muharrem Kaşıtoğlu, Yürütme Kurulu üyeleri, İlçe Kent Konseyleri Başkan ve Genel Sekreterleri katıldı.

Beykoz Kent Konseyinin ev sahipliği yaptığı toplantıda ilk kez bir araya gelen Avrupa ve Anadolu yakası ilçe konsey yönetimleri, yapılan çalışmaları değerlendirerek, geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Program Beykoz Kent Konseyi Genel Sekreter Zeynep Küçük’ün açılış konuşmasıyla başladı. Anadolu yakası Kent Konseylerinin yapmış olduğu çalışmaları ve Beykoz Kent Konseyinin tarihçe ve etkinliklerini anlatan slaytın ardından katılımcılar değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul Kent Konseyi Kuruluyor

Konuşmalar ve fikir alışverişleri sonucunda tüm konseyler İstanbul Kent Konseyikurulması ortak fikrinde birleşti. 8 ilçeden kurulan komisyonla, ilçe konseylerinin ortak sorunları bundan böyle il bazında ele alınabilecek.

Başkan Yücel Çelikbilek: “Kent Konseyleri Gidilecek Yolu Belirliyor”

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Kent Konseyleri, her fikrin müzakere edileceği, önerilerin getirileceği ve o öneriler ışığında alınacak yolu belirliyor. Kent konseyi aracılığıyla bir araya gelerek kentimizin ihtiyaçlarını halkımızın taleplerini değerlendiriyor, çözüm üretiyorsunuz. Çünkü bir kentin istek ve taleplerini yerine getirmek için, hep birlikte hareket edilmesi gerekir. Kent Konseyi’nin sağladığı birliktelik ve oluşturulan ortak görüş, başarıyı da beraberinde getirir. Beykoz’umuzun ev sahipliğinde yapılan bu konseyden çıkacak ortak görüş hepimizi ilgilendirecek. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Muharrem Kaşıtoğlu: “Sorunların Çözümü, Ortak Akılla Karar Vermekten Geçiyor”

Gündemin değerlendirilmesinin ardından konuşan Beykoz Kent Konseyi Başkanı Muharrem Kaşıtoğlu: “İki yakanın Kent Konseyleri Başkanlarını ve değerli yöneticilerini ilk defa Beykoz’da ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Hedeflerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. İstanbul bizim için geçmişten gelen bir emanettir, bu nedenle bizim için kutsaldır. Kent Konseyleri arasında güzel bir birliktelik ve kaynaşma sağlandı. Biraraya gelerek, sorunları görüşerek ortak akılla çözüme kavuşturuyoruz. Kentin geleceğine dair kararlar alırken, görüş ve düşüncelerimiz farklı olsada,şehrin adına alınacak güzel kararlarda ortak noktadayız. İnşallah bu sene ilçemizde planladığımız projelerimizi de Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek’indestekleriyle hayata geçireceğiz.” dedi.

Toplantının sonundaBeykoz Kent Konseyi tarafından konuklara, ilçemizi anlatan kitaplar veBeykoz’un simgesi olan camdan yapılmış dönen Mevlevi figürü hediye edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.