Beykozlu Öğrencilerin Fidanları Toprakla Buluştu

Beykozlu Öğrencilerin Fidanları Toprakla Buluştu

Beykoz’da başlatılan “Minik Ellerden Büyük İşler; Tohumdan Fidana Yeni Nesiller Yetiştiriyoruz” Projesi kapsamında öğrencilerin, sevgi, sabır ve emekle yetiştirdikleri 1000 fidan toprakla buluştu.

Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD)’ün birlikte hayata geçirdiği projede ilçedeki öğrencilere 26 bin 530 tohum dağıtıldı ve bu tohumlar öğrencilere okullarda verilen eğitimle birer fidana dönüştü.

Öğrencilerin, ÇEKÜD yetkilileri ve öğretmenleri nezaretinde yetiştirdikleri 1000 fidan,  Riva’da Orman Bakanlığı tarafından tahsis edilen alana dikildi.

“Minik Ellerden Büyük İşler; Tohumdan Fidana Yeni Nesiller Yetiştiriyoruz “Projesi kapsamında düzenlenen ağaç dikim törenine, ÇEKÜD Başkanı Süleyman Yorulmaz, Beykoz Belediyesi çalışanları, dernek üyeleri ile Beykoz Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulu, Tokatköy İlköğretim Okulu ve Kanlıca Sedat Simavi İlköğretim okullarından öğretmen ve öğrenciler katıldı.  

Ağaç ve orman sevgisini artırmak, çocuklara küçük yaşta çevre bilincini aşılamak amacıyla başlattıkları projenin en büyük doğal mirasımız olan ormanların yaşamasına ve geleceğe aktarılmasına da katkıda bulunduğunu söyleyen ÇEKÜD Başkanı Süleyman Yorulmaz, başta Beykoz Belediyesi olmak üzere çalışmaya katkıda bulunan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Program kapsamında okul müdürleri öğretmen ve öğrenciler tarafından fidan dikimi yapıldı.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.