Beykoz'un kardeşlerine 10. Yıl Gala Gecesi

Beykoz'un kardeşlerine 10. Yıl Gala Gecesi

Beykoz Belediyesi’nin kardeş şehirleri “Kardeş Şehirler 10. Yıl Gala Gecesi”yle dostluk, sevgi ve vefa bağlarını taçlandırdı.

Beykoz’un kardeşleri Macaristan’ın Mohaç, KKTC’nin İskele, Almanya’nın Mülheim an der Ruhr ve Kosova Prizren’le olan 10 yıllık kardeşlik bağları anısına tertiplenen gecede, dünya barışı için farklı kültürlerin birlikteliklerine vurgu yapıldı.

Hidiv Kasrı’nda gerçekleştirilen geceye Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Mohaç Belediye Başkanı Jozsef Szeko, KKTC İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve eşi Ayşe Sadıkoğlu, Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka, Mülheim an der Ruhr Belediye Başkan Yardımcısı Magarete Wıetelmann, Srebrenica Belediye Başkan Yardımcısı Nermin Alivukoviç, Beykoz Belediyesi Başkan yardımcıları ve kardeş şehirlerden gelen heyetler katıldı.

Başkan Çelikbilek: “Kardeşliğimiz Tarihe Işık Geleceğe Umut Olacaktır”

Gecede bir konuşma yapan Başkan Yücel Çelikbilek, “Tarih sahnesinde yolları kesişmiş, aynı coğrafyada aynı kadere tanıklık etmiş, köklü tarihsel, kültürel, sosyal bağları vefa, nezaket ve samimiyetle günümüze taşımış kardeş ülkelerin mensuplarıyız. Kurulan kardeş şehir ilişkisi, on yıllık zaman diliminde karşılıklı ziyaretlerle ve ortak etkinliklerle perçinlenmiş, kültürlerin birlikteliği, renkliliği, sıcaklığı kıvançla yaşanmış ve sergilemiştir. Kardeş Şehirlerimizle bağlarımız ve ilişkilerimiz dünyamızın her zamankinden daha fazla barışın esenliğine, kardeşliğin sıcaklığına, dostluğun güvenine ihtiyacı olduğu bir ortamda tarihe ışık tutacak, geleceğe umut olacaktır.” dedi.

Gala programında Beykoz ve Mohaç kardeş şehir ilişkilerinin 10. yılı anısına hazırlanan “Mohaç Hatıra Kitabı”nın tanıtımı da yapıldı.

Mohaç Hatıra Kitabı’nın kardeşliğimizin nişanesi olarak bir emanet hassasiyetiyle nesilden nesile ulaşmasını temenni eden Başkan Çelikbilek, tüm misafirlere kitaptan hediye etti.

10. Yıl Kardeşlik Protokolü İmzalandı

Misafir Başkanların da dostluk mesajları verdiği konuşmaların yer aldığı gecede, 10. yıl anısına “Kardeşlik Protokolü” imzalandı.

Başkan Çelikbilek tarafından hediye edilen “Kardeşlik Eli” cam heykeli konuklar tarafından oldukça beğenildi. Çekilen hatıra fotoğraflarıyla gece sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.