Beylikdüzü-Kadıköy arası 82 dakikaya iniyor

Beylikdüzü-Kadıköy arası 82 dakikaya iniyor

Günde bir milyon yolcunun taşınacağı bu hattın maliyeti 79 milyon TL

Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattının temel atma töreninde konuşan Topbaş, büyük bir depremin yaşandığı Japonya'ya ''geçmiş olsun'' dileklerini ileterek, bölgeye akşam saatlerinde bir ekibin gideceğini söyledi.

Topbaş, ayrıca silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses'e de acil şifalar diledi.

Dünya nüfusunun artması sonucu şehirlerde de ciddi baskılar yaşandığını belirten Topbaş, metropollerde yaşanan sorunların başında ulaşımın geldiğini ifade etti.

Topbaş, göreve geldiklerinde şehrin yol haritası, çevre düzeni planı ile ulaşım master planını hazırladıklarını anlatarak, planlarda öngördükleri yatırımları da hızlı bir şekilde hayata geçirdiklerini kaydetti.

Geçen yıl sonu itibariyle İstanbul'a yaptıkları toplam yatırım miktarının 36 milyar TL olduğunu dile getiren Topbaş, ''2011 yılı yatırım bütçemiz de 7 milyar TL. 2011 yılı sonu itibariyle toplamda 43 milyar TL yatırım yapmış olacağız. Bunun yüzde 55'i ulaşımla ilgili'' diye konuştu.

-DİĞER METRO HATTI PROJELERİ-

Topbaş, bir şehrin hem fiziksel, hem ekonomik, hem de sosyal olarak gelişmesi gerektiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''İstanbul bir finans, iş ve ticaret merkezi oldu. Şehrimizi deprem riskine karşı yeniliyoruz ve çok ciddi yatırımlarla ulaşım, altyapı gibi sorunları aşıyoruz. İstanbul'da 44,1 kilometre raylı sistem devraldık, 78 kilometreye çıkardık. Şu anda 50 kilometreye yakın metro hattı inşaatı devam ediyor. Kadıköy-Kartal hattı başta olmak üzere İkitelli ve Başakşehir'e gidecek olan hattın açılışını bu yıl yapacağız. Üsküdar-Ümraniye-Tepeüstü hattının ihalesini yaptık, ikinci ihale hazırlığımız Çekmeköy'e kadar devam edecek olan, Alemdağ'a kadar gidecek olan metro ihale hattımız var. Diğer taraftan Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Çağlayan-Kağıthane-Alibeyköy-Gaziosmanpaş a-Tekstilkent-Bağcılar-Mahmutbey 24,5 kilometrelik metro hattı 2 ay sonra ihaleye çıkacak. Ayrıca Bağcılar Kirazlı'dan 9 kilometrelik metro hattını da Bakırköy İDO iskelesine götürüyoruz. İnşallah seçimden sonra 25 kilometrelik Bakırköy-Beylikdüzü metro inşaatının ihalesini de Ulaştırma Bakanlığımız yapacak. Bu metro, Silivri'ye kadar gidecek olan metro.''

-TOPBAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI-

Ulaşım, altyapı ve arıtma gibi alanlarda yaptıkları çalışmalardan da bahseden Topbaş, İstanbul'da şu an su sorunu yaşanmadığını söyledi.

Topbaş, büyükşehir bünyesindeki şirketlerin bilançolarının internet sitesinde yer aldığını ifade ederek, ''Buradan Sayın Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Kendi büyükşehir şirketlerinin birinin bilançosunu internet sitesine koysun'' diye konuştu.

Beylikdüzü'nün İstanbul'un önemli ulaşım akslarından biri olduğunu belirten Topbaş, metrobüsten bu ilçedeki vatandaşların yanı sıra Esenyurt, Büyükçekmece, hatta Silivri ve Çatalca sakinlerinin de faydalanacağını belirtti.

Topbaş, inşaat kapsamında yolun bir kısmını da yeraltına alarak ilçeye güzel bir meydan kazandıracaklarını aktararak, ''Temelini attığımız 10 kilometrelik hat hizmete alındığında 82 dakikada buradan Kadıköy'e ulaşılabilecek. Günde bir milyon yolcunun taşınacağı bu hattın bize maliyeti 79 milyon TL'' şeklinde konuştu.

İnşaatın bitirilmesi için verilen sürenin yıl sonu olduğunu aktaran Topbaş, yapılan pazarlık sonrası yüklenici firma yetkililerinden inşaatı 29 Ekim'de bitirme sözü aldıklarını bildirdi.

Topbaş, metrobüs sayesinde günde 242 ton akaryakıt tasarrufu sağlandığını ve 613 ton daha az karbondioksit salınımı gerçekleştiğini belirterek, büyük oranda da zaman kazancı sağlandığını sözlerine ekledi.

-DİĞER KONUŞMACILAR-

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da yerel seçimler öncesinde Kadir Topbaş ile metrobüsün Beylikdüzü'ne kadar uzatılacağını söylediklerinde muhalefet tarafından eleştirildiklerini belirterek, ''Biz yapacağımız şeyi söyleriz, söylediğimiz şeyi de mutlaka yaparız'' dedi.

İstanbul'u dünya metropolü, finans merkezi, kültür başkenti yapan ve ötesini hayal eden bir siyasi kadronun üyeleri olduğunu ifade eden Babuşçu, şunları söyledi:

''29 Mart'ta ikinci yılımızı tamamlayacağız. Bizim belediyelerimiz ikinci yılın sonunda her ilçede 'AK Partili belediyeler halka hesap veriyor' toplantıları yapacak. Bizim belediyelerimiz yaptıkları hizmetlerle konuşuluyorlar, yolsuzlukla konuşulmuyorlar. Bugün bize çamur atmaya kalkanların Silivri'de hangi yolsuzlukla arandıklarını, Sarıyer'de başkan yardımcılarının niye tutuklu olduklarını ve soruşturmanın devam ettiğini, Maltepe'de aynı yolsuzluk soruşturması kapsamında belediyede mali polis tarafından arama yapıldığının cevabını vermeliler.''

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun da ilçelerinin önceleri İstanbul'un dışında bir yerleşim yeri gibi algılandığını, ancak bu durumun artık yaşanmadığını söyledi.

Metrobüsün özlemle bekledikleri bir proje olduğunu belirten Uzun, ''Metrobüs ile ilçemizin İstanbul ile ilişkisini çok daha ileri seviyeye taşıyacağız'' değerlendirmesinde bulundu.

Uzun, bazı dere ıslahı çalışmaları ve bu yıl bitirilmesi planlanan Ambarlı İleri Derece Biyolojik Arıtma Tesisi ile Beylikdüzü sahillerinin atıksulardan kurtulacağını kaydetti.

Esenyurt Belediye Başkanı Nemci Kadıoğlu da Avcılar, Esenyurt, Büyükçekmece ve Beylikdüzü ilçelerine hizmet verecek metrobüs projesiyle ilgili teşekkür pankartlarının bazı ilçe sakinleri tarafından toplatılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Konuşmaların ardından Kadir Topbaş, yanına aldığı iki kız öğrenci ve beraberindekilerle butona basarak temel atma işlemini gerçekleştirdi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :