Beyninin üçte biriyle yaşıyor

Beyninin üçte biriyle yaşıyor

Kalaşnikof mermisiyle beyni parçalanan Çavuş'dan doktorlar bile ümidini kesti. Ancak o, beyninin üçte biriyle hayata tutundu.

Gazi Uzman Çavuş Fırat Zorba, inanılmaz bir yaşam mücadelesini kazanmayı bildi. Uzman Çavuş Zorba ve silah arkadaşları, 7 Haziran 2009'da Cudi'deki operasyonda teröristlerle çatışmaya girdi. Teröristlerin açtığı ateşte, bir Kalaşnikof mermisi 25 yaşındaki Zorba'nın başına isabet etti. Kafatasını ve beynini parçalayan mermiyle kanlar içinde yere yığılan Zorba'yı arkadaşları önce öldü sandı. Bir süre sonra ağır yaralı olduğu anlaşılan zorba helikopterle Şırnak Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı. Zorba, ilk beyin ameliyatını burada oldu. Ameliyat sırasında kalbi 2 kez durdu. Diğer doktorlar "Yaşamaz. Şehit oldu" dedi. Ancak, bir tabip yüzbaşı "Hayır, sonuna kadar devam edeceğiz" diyerek art arda kalp masajı yaptı, Zorba'nın kalbine üçüncü kez yaşam verdi. Buradaki ilk ameliyatın ardından Zorba, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) kaldırıldı. Zorba'nın GATA'daki ikinci ameliyatında kurşunla parçalanan beyninin üçte ikisi alındı. 111 gün yoğun bakımda kaldı. Doktorlar ailesine "Her an kaybedebiliriz, Hazırlıklı olun" dedi. Zorba'nın kendisinden 6 yaş büyük ablası Dicle Zorba, 111 gün boyunca "Bana bir kez daha ablam desin" diye dua etti. Zorba, 112. gün gözlerini hayata yeniden açtı. Zorba, artık ablasına "ablam" diyebiliyor. 

DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK
Kafatasında ciddi ezilme olan Zorba'nın durumunda dünyada bir başka örnek daha yok. Zorba için facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde dua grupları oluşturuldu. Binlerce kişi bu gruplara üye oldu. SABAH'ın sorularını yanıtlayan abla Dicle Zorba, "Doktorların çabaları ve o tanımadığımız binlerce kişinin pozitif düşünceleri kardeşimi yaşattı. Onun için dua eden herkese teşekkür ediyorum" dedi. Zorba ailesi, oğulları Fırat'ın iyileştiği günlerde ikinci bir sevinç daha yaşadı. Fırat'ın büyük ablasının bir erkek çocuğu oldu. İsim babasının Fırat olmasını istediler. Fırat, yeğenine öyle bir isim koydu ki, bütün aile gözyaşlarına boğuldu: "Mehmet Gazi." SABAH

Etiketler :