Beyrut'ta ''ERDOĞAN'' çatışması

Beyrut'ta ''ERDOĞAN'' çatışması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Lübnan'ı ziyareti sırasında, Türkiye'yi protesto eden Ermeni kökenli Lübnanlılar ve güvenlik güçleri arasında Beyrut'ta çatışma çıktı.

İki günlük Lübnan ziyaretine dün başlayan Erdoğan, bugün güneydeki liman kenti Saida'da bir hastanenin açılışını yaparken, başkent Beyrut'un Şehitler Meydanı'nda toplanan yüzlerce Ermeni protesto eylemi düzenledi.

Göstericiler, Başbakan Erdoğan'ın asılı duran büyük boy posterini yırttı. Olay mahalindeki güvenlik kuvvetlerinin müdahalesine, protestocu kalabalık taş atarak karşılık verdi. Çıkan gerginliğe rağmen, ciddi bir yaralanma meydana gelmedi. Lübnan nüfusunun yüzde 4'ünü oluşturan yaklaşık 150 bin Ermeni kökenliden çoğunluğu Beyrut ve çevresinde yaşıyor. Dün Lübnan'a varan Erdoğan Beyrut'ta Türk bayrakları ve Erdoğan posterleri ile süslenmiş caddelerle karşılanmıştı.

2 günlük resmi ziyaretinin ilk gününde Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüşen Erdoğan, Türkiye'nin herhangi bir mezhep ya da etnik köken gözetmeden, Lübnan'daki taraflar arasında barışı sağlamak için çaba harcadığını söylüyor.

Etiketler :