Bigalı Mehmet Çavuş Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Ertuğrul Dağdeviren oldu

Bigalı Mehmet Çavuş Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Ertuğrul Dağdeviren oldu

Çanakkale'nin Biga ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bigalı Mehmet Çavuş Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Ertuğrul Dağdeviren oldu.

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Biga ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bigalı Mehmet Çavuş Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Ertuğrul Dağdeviren oldu.

Biga Belediyesince İrfan Şahin Er Meydanı'nda düzenlenen yağlı güreşlerde, 400 pehlivan kol bağladı.

Türk bayrağı ile er meydanına çıkan pehlivanlar izleyiciler tarafından alkışlandı. Müsabakalar minik, teşvik, tozkoparan, ayak, deste, küçük orta ve büyük orta, baş altı ve baş kategorilerinde gerçekleştirildi.

Kule hakemlerinin çağrısıyla sahaya gelen önce peşrev çeken güreşçiler, ardından rakibinin sırtını yere getirmek için kıyasıya mücadele etti.

Başpehlivanlık güreşlerinin finalinde heyecan dolu bir mücadele yaşanırken rakibi Hamza Köseoğlu'nu yenen Ertuğrul Dağdeviren başpehlivan oldu.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Dağdeviren'e altın kemeri takdim etti.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan etkinlikte yaptığı konuşmada, 1900'lü yıllarda Biga'da yapılan ata sporu olan yağlı güreşleri, 2019'da kıspet ustası İrfan Şahin'in adını verdikleri er meydanında başlattıklarını ve bugün geleneksel hale geldiği için Bigalılar olarak çok mutlu olduklarını söyledi.

Güreşlerin en çok Biga'ya, Çanakkale'ye yakıştığını dile getiren Erdoğan, "Çanakkale, Cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı, Mehmetçiğimize isim veren Bigalı Mehmet Çavuşumuzun memleketi, Mehmet Akif Ersoy'un ilk milletvekili seçildiği kadim bir şehir. Çanakkale ruhunu en güzel şekilde yaşatmak bizim boynumuzun borcudur. Onun için gelecek nesillere bunu yaşamak ve yaşatmak asli görevimiz diyoruz." dedi.

Yağlı güreşleri, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Güreş Ağası Hasan Karabiber, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, AK Parti Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan, CHP Biga İlçe Başkanı Cemal Mantar, MHP İlçe Başkanı Salih Altınkaya, il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, oda başkanları, yağlı güreş ağaları ve davetliler izledi.

Belediye Başkanı Erdoğan, dereceye giren tüm güreşçilere zembil hediye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.