Bilgi ve belge yağıyor

Bilgi ve belge yağıyor

Özal’ın ölümünün üzerindeki sis perdesini aralamak için düğmeye basan Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu Uzmanları araştırmalarını derinleştirdi.

Özal soruşturmasında belge ve bilgi yağıyor

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün talimatı ile 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın ölümünün üzerindeki sis perdesini aralamak için düğmeye basan Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu Uzmanları araştırmalarını derinleştirdi. Merhum Özal’ın oğlu Ahmet Özal’ın ardından dün Semra Özal’ın da bilgilerine başvuran uzmanlara, belge ve bilgi yağdığı öğrenildi.

 

AHMET ÖZAL: “SÜRPRİZ İSİMLER ORTAYA ÇIKTI”

 

Merhum Turgut Özal suikastı ve ölümü üzerindeki şüphelere ilişkin Denetleme Kurulu Uzmanlarına araştırma kapsamında çok sayıda önemli ismin belge ve bilgileri ulaştırmaya başladığını belirten Ahmet Özal, Yeni Akit’e önemli açıklamalarda bulundu. Sadece merhum Özal’ın yakın arkadaşlarının değil suikast ve ölümün üzerindeki şüpheleri aydınlatacak bilgilere sahip sürpriz isimlerin de ortaya çıktığını belirten Ahmet Özal, “Aldığım önemli bilgiler var. Çok dikkat çekici tanıklar ve bilgilerin ortaya çıktığını öğrendim. Bu kapsamda araştırma derinleştirilmiş ve çok önemli görüşmeler başlamış durumda. Çok sıkı bir takip var. Denetleme Kurulu Uzmanlarımız titizlikle çalışıyor. Sürece artık sadece babamın yakın arkadaşları değil sürpriz isimler de dâhil oldu” dedi.

 

“HER İKİ OLAY DA AYDINLANACAK”

 

Babasına yapılan suikast ve şüpheli ölümü hakkında ciddi bilgilere ulaşıldığından dolayı, olayın kısa sürede aydınlatılacağını vurgulayan Ahmet Özal, “İki olayın da üzerine kararlılıkla gidiliyor. Bu bizi çok memnun ediyor. Her iki olayda da ismi geçenler var. Muamma fazla sürmeyecek. Ne olacağını Allah bilir ama önce suikast girişimi, ardından ölümü netleşecektir. Özellikle suikast konusunda çok sayıda delile ulaşıldı. İlk etapta suikast olayı aydınlanacaktır. Gerek Denetleme Kurumumuz gerekse Cumhuriyet Savcılığımız araştırmalarını sürdürüyor. Araştırmalar sona erdiğinde inşallah kamuoyunun vicdanı da rahatlayacaktır” diye konuştu.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ- YENİ AKİT

Etiketler :