Bilgisayar aile içi iletişimi zayıflatıyor

Bilgisayar aile içi iletişimi zayıflatıyor

Ailede eşler arasındaki kavga ve iletişimsizliğin çocukların ruh yapısını bozduğu, özellikle bilgisayar ve internetin aile içi iletişimi zayıflattığı belirtildi.

Çorum Armoni Eğitim ve Yardımlaşma Derneği 'Mutlu Aile, Başarılı Çocuk' semineri düzenledi. Çorum Devlet Tiyatrosu salonundaki seminer, iki seans olarak düzenlendi. İletişim uzmanı ve yazar Canten Kaya, mutlu yaşamın sırları, aile içi iletişim ve bireyler arası iletişim konularında bilgi verdi.

Seminerin açılış konuşmasını Armoni Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Huriye Çoban yaptı. Çoban, ''Aile içerisindeki iletişimi güçlendirerek başarılı çocukların yetişmesi için daha mutlu bir aile yaşantısının oluşmasını sağlamak fertler arasındaki sevgi, saygı, muhabbet ve hoşgörü ile olur." diye konuştu.

İletişim Uzmanı Eğitimci-Yazar Canten Kaya ise mutlu yaşamın sırları, aile içi iletişim ve bireyler arası iletişim konularında bilgi verdi. Eşler olarak, anne ve babadan alınan kalıplarla evlenildiğini belirten Canten Kaya, çiftlerin birbirlerini olduğu gibi kabul etmelerinin mutluluk getireceğini ifade etti.

Evlilik öncesi, eşlerin birbirlerini iyi tanımalarının ilk şart olduğunu vurgulayan Kaya, evli çiftlerin kendilerine göre tabuları olduğunu ve her iki tarafın da anlayış ve hoşgörü içinde olmaları durumunda sorunları aşabileceklerini söyledi. Kaya, ailede eşler arasındaki kavga, sürtüşme ve iletişimsizliğin çocukların ruh yapısını bozduğunu, bu sebeple eşler arasındaki diyalogun çok önemli olduğunu kaydetti. Kaya, gelişen teknoloji, özellikle bilgisayar ve internetin aile içi iletişimi zayıflattığını, yüz yüze iletişimi geri plana ittiği için çocuklarda özgüven eksikliğine yol açtığını dile getirdi.

Kaya, "Aileyi kaybettiğimiz zaman çocuklarımızı zaten kaybetmiş oluruz. Başarılı çocuk, bilinçli bir ailede yetişir. Çoğu zaman haklılığı ararken, mutluluğu kaybediyoruz." dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :