Bilgisayarım yavaş diyorsanız müjde!

Bilgisayarım yavaş diyorsanız müjde!

Delirtecek kadar yavaş çalışan bilgisayarlar artık tarihe karışıyor!

Şu an kullandığınızbilgisayarlar 2, 4 ya da en iyi ihtimalle 16 çekirdeğe sahipken, yeni üretilen sistemde tek bir çipte tam 1.000 çekirdek mevcut. Üstelik bu 'süper' bilgisayar, 20 kat hızlı olmasına rağmen çok daha az enerji harcıyor ve size müthiş bir tasarruf imkanı sağlıyor. Sistemindikkat çeken özelliklerinden biri de programlama zorluğu sebebiyle günümüz bilgisayarlarındakullanılamayan FPGA (Alanda Programlanabilir Kapı Dizileri) yongasına sahip oluşu...

Projeyi geliştiren ekibin başında bulunan Glasgow Üniversitesi'nden Dr. Wim Vanderbauwhede, "şu an kullanılan bilgisayarlarda da aynı anda birden fazla iş yapabilmeyi sağlayan işlemciler var, fakat hepsi tek kaynaktan beslendiği için sistemin yavaşlamasına neden oluyor. Biz her çekirdeğe belli miktarda kaynak ayırarak bu sorunu çözdük" şeklinde konuşuyor.

Bu müthiş yeniliği Mart ayındaki ARC sempozyumunda sunmayı planlayan Vanderbauwhede, birkaç yıl içinde bu sistemin yaygınlaşacağına ve artık 'yavaş'bilgisayarkalmayacağına inandığını söylüyor.


 

Etiketler :