"Bilişim 500" için başvurular başladı

"Bilişim 500" için başvurular başladı

Bilişim sektöründe faaliyet gösteren tüm şirketlerin katılabildiği "İnterpromedya A.Ş’den yapılan yazılı açıklamada, 5 bin şirket içinden sektörün ilk 500 şirketi ile birlikte 49 kategorideki liderlerini belirleyeceği belirtilen "BİLİŞİM 500"ün, bu yıl 10

İnterpromedya A.Ş’den yapılan yazılı açıklamada, 5 bin şirket içinden sektörün ilk 500 şirketi ile birlikte 49 kategorideki liderlerini belirleyeceği belirtilen "BİLİŞİM 500"ün, bu yıl 10. kez gerçekleştirildiği bildirildi.

"BİLİŞİM 500"ün bu yıl, geçmiş 10 yılın en çarpıcı verilerini kamuoyuyla paylaşacağı dile getirilen açıklamada, bu verilerin arasında 10 yıl boyunca sıralamaya giren şirketlerin, en hızlı büyüyen şirketlerin ve büyüme yüzdeleri gibi verilerin yer alacağı anlatıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"BİLİŞİM 500 bu yıl, sadece güncel durumu ortaya koymayacak; 10 yılda Türkiye’de sektörün nasıl geliştiğini de gözler önüne serecek.

Dört ana kategori altında toplam 49 alt kategorinin yer aldığı ’BİLİŞİM 500’de bu yıla özgü yeniliklerden birinin de şirketlerin Ar-Ge harcamalarına göre bir sıralama yapılacak olması. Ayrıca, BİLİŞİM 500 ve kategori sıralamalarının yanı sıra donanım, yazılım ve hizmet ana kategorilerinde de sıralama yapılacak."

Açıklamada görüşlerine yer verilen İnterpromedya Pazarlama Hizmetleri ve Araştırma Grup Müdürü Özlem Unan da "BİLİŞİM 500" sayesinde şirketlerin, kendilerini sadece rakipleriyle karşılaştırma olanağı bulmakla kalmadığını, rakiplerine ve diğer pazar kategorilerine ait bilgileri de edinebildiklerini ifade etti.

Şirketlerin resmi belgelere dayalı 2008 yılı net satış gelirleri esas alınarak hazırlanacak olan "BİLİŞİM 500" çalışmasında yer alabilmek için firmaların 17 Nisan 2009 tarihine kadar "http://www.btnet.com.tr/wps/portal/bilisim500" adresinde yer alan formu doldurup İnterpromedya’ya ulaştırması gerekiyor.

İnterpromedya A.Ş. tarafından bu yıl 10’uncusu yapılacak olan araştırma doğrultusunda belirlenecek Türkiye’nin 500 Bilişim Şirketi, haziran ayında gerçekleştirilecek törenle duyurulacak.

Etiketler :