Bilişim Öğretmenleri Kan Kaybediyor!

Bilişim Öğretmenleri Kan Kaybediyor!

Bilişim Öğretmenleri kan kaybediyor. Hatta FATİH Projesi de Bilişim Öğretmenlerini kurtaramadı. Aksine FATİH Projesi Bilişim Öğretmenlerinin kan kaybını artırdı.

Bilişim Öğretmenleri kan kaybediyor. Hatta FATİH Projesi de Bilişim Öğretmenlerini kurtaramadı. Aksine FATİH Projesi Bilişim Öğretmenlerinin kan kaybını artırdı. İspatı mı?

    - Sayın bakanın açıklamaları; 8 derslik ve üzeri tüm okullarımızda bugün aşağı yukarı 29 bin 428 okulda bilişim teknolojisi sınıfı kurduk. Kurmanıza kurmuşsunuzda Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerini atamıyorsunuz. Bilişim sınıfları sahipsiz kaderine terk edilmiş öğrenciler de internet cafe gibi kullanıyor. Hatta çoğu okulda bilişim sınıfları kaldırılıyor. Bilişim sınıflarının kurmanızının ne önemi kalıyor yazık değil mi bu kadar maliyete(paraya).Eğer bu doğruysa Bilişim Öğretmenlerini atamadığınız için Bilişim sınıflarını sahipsiz bırakıyorsunuz.

- Atanmış Bilişim Öğretmenlerinin %90-95’i norm fazlası.

- 5–6 bin Öğretmen arkadaşlarımız atamayı beklemektedir.

- 12–15 bin Öğrenci arkadaşlarımız Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde bu bölümü okumaktadır.

- Şubat atamasında 17 bin Öğretmenden Bilişim Öğretmenlerine verilen kontenjan sadece 143 tane

-   Sayı Bakan Bilişim Öğretmenlerinin tek sorunu atama deyip bizi sistemin dışına itti.

-   Sayın Bakan bir önceki Bakanımızın yolunu tutarak Öğrenciler okula Bilgisayar kullanmasını bilerek geliyor dedi ve Bilişim Teknolojileri dersine gerek yok dedi.

-     Sayın Bakan sizin ve çevrenizdeki çocuklar Türkiye’nin en iyi kolejinde ya da okuluna gidiyor olabilir ve bilgisayar kullanmasını da biliyor olabilir ama emin olunki Türkiye genelindeki çocuklarımızın en az % 80-85’i bilmiyordur.

-     Bizler Bilişim Öğretmenleri olarak Eğer Bilişim dersimizi kaldırıp ve atama yapmayacaksanız. Türkiye’de Bilişim Öğretmenlerini yetiştiren Tüm bölümleri kapatmanızı istiyoruz

-     Sayın Bakan şunu da unutmanızı istemiyoruz: Bizim bölüm - Bilişim dersi sizin hükümet döneminde kuruldu. Ve sizin hükümet döneminde de işlevliğini yitirdi(derslerimiz kaldırıldı).Kamuoyunun bunu iyi okuması lazım….

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLERİ TOPLULUĞU




 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum