Bilsem ki MHP kazanacak

Bilsem ki MHP kazanacak

Gökçek ülkücülerle bir araya geldi: "Yavaş'ın oy oranı yüzde 13-15 arasında"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve 29 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den tekrar aday olarak gösterilen Melih Gökçek, ülkücü gençlerin kendisine oy vermesini isteyerek MHP'nin Ankara'da kazanma şansı olmadığını söyledi. Gökçek, Mansur Yavaş'ın yüzde 13-15 oyunun göründüğünü,seçimin Karayalçın ile kendisi arasında geçeceğini ifade ederek, "Bilsem ki ben kazanamayacağım, MHP benden çok oy alacak, inanın ki seçime girmezdim." dedi.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökçek, Ankara'da çeşitli ülkü ocaklarında başkanlık ve yöneticilik yapmış kişilerin oluşturduğu 'Birlik Platformu'na üye ülkücü gençlerle bir araya geldi. Melih Gökçek'in salona gelişi öncesinde katılımcılara Karayalçın'ın 2004 yılındaki yerel seçimlerde Osman Baydemir için oy istediği mitingde yaptığı konuşmadan çeşitli bölümler izletildi.

Gökçek'in salona gelmesiyle birlikte gençler slogan atarak, alkışladı. Kendisinin ülkücü kökenli olduğunu ve ilk başkanlığı da milliyetçi camia ile 'Sağda Birlik' hareketi sayesinde kazandığını anlatan Gökçek, MHP'nin Ankara'da bugüne kadar en fazla yüzde 21 oy aldığını, Mansur Yavaş'ın oy oranının ise şu an için yüzde 13-15 arasında değiştiğini belirtti. MHP'nin bu seçimlerde alabileceği oy oranını en yüksek yüzde 25 olabileceği varsayımında bulunduğunu kaydeden Gökçek, "Bilsem ki ben kazanamayacağım, MHP kazanacak inanın ki, şerefim üzerine söylüyorum, seçimlere girmezdim. Seçimler iki kişi arasında geçecek. Benimle, Karayalçın arasında." diye konuştu.

1999 seçimlerinde Karayalçın ve ekibinin bugün hayatta olan ünlü bir anketçiyle görüşüp 80 bin oy fark atacağını öğrendikten sonra seçimi 30 bin farkla kazandığını anlatan Gökçek; Karayalçın'ın ekibinin seçimden sonra aynı anketçiye giderek, "Neden bizi yanılttın, hani 80 bin fark atacaktı. Biz adamın 80 bin oyunu yedik, 30 bin farkla kazandı." dediğini aktararak, "O seçimde benim 80 bin oyumu yediler ama ben 30 bin farkla aldım. O seçimde Karayalçın yüzde 32 ben yüzde 34 oy aldım." diye konuştu.

Milliyetçi camiadan, birlik ve beraberlik içinde Ankara'yı sola teslim etmemelerini isteyen Gökçek, ülkücülerin kendisine desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti. Gökçek'in konuşması sık sık ülkücü gençlerin alkışlarıyla kesildi. Gökçek, alkışlarla geldiği salondan yine alkışlarla ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :