Bin Laden’in oğulları İran’ın elinde

Bin Laden’in oğulları İran’ın elinde

El-Kaide Örgütü’nün lideri Usame bin Laden’in 6 çocuğunun İran’ın elinde olduğu ortaya çıktı. Laden’in kızı korumalardan kaçmayı başararak abisini aradı.

Usame bin Laden’in ikinci eşinden olan oğlu Abdurrahman, babasının ilk eşinden olan bir kız, beş erkek 6 çocuğunun Afganistan savaşı başladığından bu yana İran makamlarınca tutulduğunu açıkladı. Abdurrahman bin Laden El-Cezire.net’e yaptığı açıklamalarda kardeşlerinin yaşadığından annelerinin dahi bugüne kadar haberinin olmadığını, ancak İman’ın korumaların elinden kaçıp kendilerini araması sayesinde durumdan haberdar olduklarını ifade etti. İman şu anda sığındığı Suudi Arabistan büyükelçiliğinde İran’ın elinden kurtulmayı bekliyor.

Usame bin Laden’in 30 yaşındaki ikinci oğlu Abdurrahman bin Laden, babasının diğer eşinden olan İman isimli kız kardeşiyle 5 erkek kardeşinin, Amerika’nın 2001 yılının sonunda Afganistan’ı işgalinden bugüne İran makamlarınca tutulduğunu söyledi.

Suriye’de yaşayan Abdurrahman, El-Cezire.net ile yaptığı görüşmede Bin Laden’in Suriyeli olup şu anda Suriye’de ikamet etmekte olan ilk eşinden olan ailesinin İran’da tutulduğunu, annelerinin ise bir ay önce İman kendilerini arayana kadar İman’ın ve diğer kardeşlerinin yaşadığından haberi olmadığını belirtti.

Abdurrahman, İman’ın İran makamlarının 6 ayda bir verdiği çarşı izni esnasında kendisine ve babasının eşi Um Hamza’ya eşlik eden korumaların elinden kaçmayı başarabildiğini açıkladı.

Abdurrahman’a göre İman erkek kardeşi Abdullah’ı aradı ve Abdullah da ondan Suudi Arabistan büyükelçiliğine sığınmasını istedi. O vakitten bu yana İran’ı terk etmesine izin verilmesi için görüşmeler sürse de henüz bir sonuç alınabilmiş değil.

Abdurrahman girişimlerin başarısız kalmasından ötürü kız kardeşinin sıhhi ve psikolojik durumundan endişe duyduğunu, Suudi yetkililerin tüm çabalarının iki ülke arasındaki gergin ilişkiler nedeniyle başarısız kaldığını ifade etti.
Abdurrahman Bin Laden Suriye hükümetini de olaya müdahale etmeye çalışarak şöyle dedi : “Suriye benim vatanım. Bana kapılarını açtı. Bundan yola çıkarak Suriye hükümetinin İran’la iyi ilişkilerinin de hesaba katılarak müdahale etmesini temenni ediyorum. Zira kardeşlerimin, babamın diğerleriyle olan anlaşmazlıklarıyla bir ilgisi yoktur.”
Abdurrahman bin Laden 11 Eylül 2001 saldırılarından kısa bir süre önce Suriye’ye yerleşti. Medyadan uzak durması ile bilindi.

timeturk
 

Etiketler :