Bin Ladin'in ölmeden önceki son mesajı

Bin Ladin'in ölmeden önceki son mesajı

Amerikan operasyonunda öldürülen El Kaide lideri Usame bin Ladin, ölmeden önceki video kaydında ne demiş?

Ladin'in ''Filistin'de güvenlik olmadığı sürece ABD'nin de güvende olmayacağını'' söylediği ortaya çıktı.

Birinternetsitesinde yer alan son mesajında Bin Ladin'in, ABD Başkanı Barack Obama'ya hitaben, ''Gazze Şeridi'ndeki kardeşlerimiz korku içinde yaşarken sizin barış içinde yaşamanız adil değil. Sonuçta Allah'ın izniyle, İsraillilere destek verdiğiniz sürece size saldırılarımız sürecek'' dediği belirtiliyor.

11 Eylül saldırılarından sonra Nijeryalı Ömer Faruk Abdulmuttelib tarafından 25 Aralık 2009'da düzenlenen saldırı girişimiyle ABD'ye bir mesaj vermek istediğini de kaydeden Bin Ladin, ''Size mesajlarımız kelimelerle ulaşabilseydi, uçaklara başvurmak zorunda kalmazdık'' ifadesini kullanıyor.

Shamikh1.net sitesindeki yaklaşık 1 dakikalık kısa mesajda Bin Ladin ayrıca, ''Böylece kahraman mücahit Ömer Faruk yoluyla size iletmek istediğimiz mesaj, 11 Eylül'de kahramanlarımız aracılığıyla size ilettiğimiz bir önceki mesajı teyit etmektedir'' diyor.

Bin Ladin'in evinden ilk görüntü

Amerikan Savunma Bakanlığı, Usame Bin Ladin'in konutunda ele geçirilen CD'lerde yer alan bazı görüntüleri yayınladı.

Pentagon'un yayınladığı kayıtta Usame Bin Ladin, konutun bir bölümünde örgüte ve kendisine dair görüntüleri izlerken dikkat çekiyor. Elinde kumanda ile ekranda değişiklikler yapan Usame Bin Ladin'in beyaz sakalı ve üzerindeki battaniye de görüntülerde yer alıyor. Bir başka CD'de Ladin'in kaydettiği eski konuşmaları görülüyor. Görüntüler Bin Ladin'in konutta uydu sistemi ve bilgisayara sahip olduğunu da kanıtlıyor. Operasyon sonrası basına yansıyan ilk bilgiler konutta telefon ya da internet bağlantısı olmadığı yönündeydi. Şimdi ise Amerikan istihbaratı konutun örgütün yönetim ve kontrol merkezi olduğuna inanıyor. Amerikalı yetkililer ayrıca bir terörist evinden şu ana kadar elde edilen en geniş kapsamlı bilgilere ulaştıklarını belirtiyor. El Kaide lideri geçen pazar gecesi Amerikan askerlerince düzenlenen bir operasyonda öldürülmüştü.



Bir diğer görüntüde, ise sakallarının siyaha boyandığı görülen bin Ladin'in propaganda kaseti için yaptığı hazırlıklar yer alıyor.



Pentagon her iki görüntüyü de sessiz olarak yayınladı.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.