Bingöl ve Şırnak'ta marketlerde "fahiş fiyat ve kur indirimi" denetimi

Bingöl ve Şırnak'ta marketlerde "fahiş fiyat ve kur indirimi" denetimi

Bingöl ve Şırnak'ta Ticaret İl müdürlükleri ve belediye ekipleri tarafından döviz kurundaki düşüşün fiyatlara yansıtılmadığı...

BİNGÖL/ŞIRNAK (AA) - Bingöl ve Şırnak'ta Ticaret İl müdürlükleri ve belediye ekipleri tarafından döviz kurundaki düşüşün fiyatlara yansıtılmadığı şikayetleri üzerine, marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi gerçekleştirdi.

Bingöl'de Valilik koordinesinde, Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü, zabıta ve Vergi Dairesi ekiplerinden oluşan 12 personel, kent merkezindeki iki bölgede fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa karşı denetim yaptı.

Ürünlerin etiket fiyatları ile kasa fiyatlarını raporlayan ekipler, ürünlerin gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunlukları konularında inceleme yaptı.

- Şırnak

Şırnak'ta Ticaret İl Müdürlüğü, Maliye ve Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri marketlerde, sebze ve meyve, gıda ürünleri ile temizlik ürünleri başta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerine yönelik fiyatları inceledi. Denetimlerde, ürünlerde fahiş fiyat olup olmadığına, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığına, etiket ve künye bilgileri ile ürünlerin önceki fiyatına bakıldı.

Seçilen ürünlerin raf ve kasa fiyatı da karşılaştırıldı.

Markette alışveriş yapan Yusuf Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiye yönelik yaptığı açıklamalardan sonra düşen döviz kurunun etkisiyle market fiyatlarında da düşüş beklentisi oluştuğunu ifade etti.

Fiyatlarda kısmi bir düşüş olduğunu ancak bunun beklentilerinin altında olduğunu dile getiren Özdemir, "Çok sıkıntılı dönem yaşadık. Kur fiyatları düştü, inşallah daha da düşer tek temennimiz bu. Gıda ve akaryakıtta da daha fazla düşüş bekliyoruz." dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.