Binlerce çocuk cinsel istismara uğramış

Binlerce çocuk cinsel istismara uğramış

Katolik Kilisesi'nde cinsel istismar skandalı Danimarka'ya da sıçrarken, dünya çapında başlatılabilecek bir araştırmanın ise çok fazla sayıda vakayı da ortaya çıkaracağı belirtiliyor.

Almanya'da Katolik kilisesine bağlı okullardaki cinsel istismar skandalının bir benzerinin de Danimarka'da yaşandığı ortaya çıktı. Danimarka Katolik kilisesi, Almanya'dakine benzer 4 istismar vakasının da Danimarka'da yaşandığını itiraf etti.

Açıklama Danimarka Katolik Kilise'si adına Başpiskopos yardımcısı Niels Engelbrecht tarafından yapıldı. Geçmişte Danimarka'da 4 kez çocuklara karşı cinsel istismar vakalarıyla karşı karşıya kalındığını itiraf eden Engelbrecht, "Cinsel istismar vakaları daha da fazla olabilir." dedi.

Yaşanan bu gelişmelerden sonra Danimarka Katolik Kilisesi'nin söz konusu cinsel istismar vakalarını araştırmak için özel bir kurul kurduğu öğrenildi. İstismar vakalarına karışan çocuklarla ve bu çocukların yakınlarıyla görüşecek olan kurul diğer taraftan cinsel istismarı yapan kişilerin hala kilise bünyesinde çalışıp çalışmadığını inceleyecek.

Bu konuda vatandaşlardan yardım beklediklerini ifade eden kilise sözcüsü Niels Engelbrecht "Önümüzdeki günlerde daha fazla cinsel istismar vakasının ortaya çıkmasını bekliyor musunuz?" sorusuna "Dünya çapında bir araştırma başlatırsanız, elbette ki daha fazla vaka ortaya çıkacaktır." diye cevap verdi.

Etiketler :