Bir Canın Değeri 30 bin TL

Bir Canın Değeri 30 bin TL

Çobanlık yapan babanın geçirdiği kazada beyin ölümü gerçekleşen kızının davası bitti. Acılı baba isyanda!

İzmir'in Seferhisar İlçesi'nde çobanlık yapan 47 yaşındaki Şahin Güner'in, Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde geçirdiği kazada beyin ölümü gerçektikten sonra organlarını bağışladığı kızı 21 yaşındaki Damla Güner için başlattığı hukuk mücadelesi sonuçlandı. Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Damla'nın bulunduğu motoksikletin ehliyetsiz sürücüsü Cengizhan Savur'a, ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Ceza 12 bin 100 TL para cezasına çevrildi. Motokisletle çarpışan alkollü olduğu tesbit edilen taksi şoförü Hasan Özceylan'a da ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak’ suçundan 3 yıl hapis cezası verildi. Onun cezası da 18 bin 200 TL para cezasına çevrildi. Karara tepki gösteren baba Şahin Güner, “Bir canın değeri 30 bin lira mı? Böyle adalet olmaz” dedi.


Selçuk Üniversitesi Beyşehir Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümü'nden geçen yıl mezun olan Damla Güner, 21 Mart 2009 Cumartesi günü arkadaşı Cengizhan Savur'un kullandığı motosikletle otogara giderken motosiklet, Hasan Özceylan'ın kullandığı taksiyle çarpıştı. Kazada, Savur ve Damla Güner ağır yaralandı. İlk tedavisi Beyşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan Damla Güner, Konya Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Burada tedavi altına alınan Damla Güner'in, 27 Mart Cuma günü beyin ölümü gerçekleşti.

Güner'in İzmir Seferihisar'da çobanlık yapan babası Şahin Güner, kızının organlarını bağışladı. Şahin Güner, organlarıyla 7 kişiye hayat veren kızı Damla için hukuk mücadelesi başlattı. Güner, olayın ardından kızının bulunduğu motosiklet sürücüsü Cengizhan Savuran ile otomobil sürücüsü Hasan Özceylan, hakkında dava açtı.

Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında, Damla Güner'in bulunduğu motoksikletin ehliyetsiz sürücüsü Cengizhan Savur'a, ‘taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Hapis cezası 12 bin 100 TL para cezasına çevrildi. Motokisletle çarpışan alkollü olduğu tesbit edilen taksi şoförü Hasan Özceylan'a da ‘taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişine de yaralanmasına neden olmak’ suçundan 3 yıl hapis cezası verildi. Ceza, 18 bin 200 TL para cezasına çevrildi.

ÇOBAN BABA, AİHM'E BAŞVURACAK

Karar duruşmasına katılan baba Şahin Güner, mahkeme heyetinin verdiği karara tepki gösterdi.

Güner, “Kızım canından oldu. Organları ile 7 kişiye hayat verdi. Ama ölümüne neden olan insanlara verilen cezanın toplamı 30 bin TL. Bir canın değeri bu kadar mı? Böyle adalet olmaz. Konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar taşıyacağım. Ayrıca 31 Ekim Cumartesi günü eşimi de alıp İzmir Seferhisar'dan, Ankara'daki Adalet Bakanlığı2na kadar yürüyeceğim. Bakanlığın önüne geldiğimde de siyah çelenk bırakacağım. Ardından Anıtkabir'e giderek, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e, Türk adaletini şikayet edeceğim” diye konuştu.


Etiketler :