Bir Çılgın projede Stockholm'den

Bir Çılgın projede Stockholm'den

Başakşehir belediye başkanı Mevlüt Uysal'ın Stockholm ziyaretinde kendisine sunulan ilginç teklif!

ATİLA ALTUNTAS/STOCKHOLM

ABD, Dubai ve İngiltere'de örneği bulunan kapalı kayak merkezinin en büyüğü İsveç’in başkenti Stockholm’e kuruluyor. 200 milyon Euro'luk yatırıma 2013’'de başlanacak. SKIPAR 360 isimli projede eğlence alanları, oteller, teleferik, kayak okulu ve spor kompleksi bulunuyor.

Araştırma ve inceleme yapmak için İsveç’in başkenti Stockholm’deTürk İş Net Derneği başkanı Mansur Köylüoğlu’nun davetlisi olarak bulunan DEİK Türk- İşveç İş konseyi Başkanı Yardımcısı Yılmaz Çakır ve Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal ve belediye çalışanları, Stockholm’de kurulacak olan kapalı kayak merkezi hakkında bilgi aldı.

SKIPARK 360 isimli projenin genel merkezini ziyaret eden heyet, proje şefleri Glenn Bovin ve Jenny Furtenbach’le bir araya gelerek, sinevizyon eşliğinde proje hakkında geniş bilgi aldı.

Dünya’da bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Glenn Bovin Tamamen yeşil ve temiz enerji üzerine kurulacak doğa dostu bir kapalı kayak merkezi olacağını belirtti.

Stockholm’ün Kungsängen bölgesine yapılacak kayak merkezinin 160 metre ile dünya’nın en yüksek kar vadisi olacağını belirten proje şefi Glenn Bovin, ‘’Projede oteller, alış- veriş merkezleri, teleferikler, müzeler, sağlık merkezi snowbord pistleri, kayak okulu ve spor komplekslerinin bulunacağını belirtti.

 İlk açılış yılında 500 bin ile 1 milyon arasında ziyaretçi beklediklerini söyleyen Bovin, Projeye harcanan paranın 3 yıl içerisinde kendini amorti edeceğini belirtti. Başakşehir belediye başkanı Mevlüt Uysal’a, projenin aynısından Başakşehir’ede yapma teklifi sunması üzerine başkan Uysal, ‘Neden olmasın, gerekli mercilerle konuşuruz, eğer uygun olursa, ilçemizde böyle güzel bir kayak tesisi düşünürüz’’ diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum