BİR DÖNÜŞÜMÜN HİKAYESİ

BİR DÖNÜŞÜMÜN HİKAYESİ

Kurulduğu günden bu yana Bayburt’a önemli ekonomik ve sosyal katkılar sağlayan Bayburt Üniversitesi, sürdürdüğü ‘Sosyal Dayanışma ve Dönüşüm Projesi’ ile de şehirde daha önce eşi görülmemiş bir değişim sürecinin öncüsü oluyor.

Kurulduğu günden bu yana Bayburt’a önemli ekonomik ve sosyal katkılar sağlayan Bayburt Üniversitesi, sürdürdüğü ‘Sosyal Dayanışma ve Dönüşüm Projesi’ ile de şehirde daha önce eşi görülmemiş bir değişim sürecinin öncüsü oluyor. Proje çerçevesinde hayata geçen yatırım halkalarına son olarak Taner Apart eklendi… Üniversitenin hemen karşısında faaliyete geçen apart otelin sahibi Metin Taner, üniversite ile Bayburt’un da gelişmeye başladığını belirterek, “Rektörümüzden Allah razı olsun. Bize bir fikir verdi ve destekledi. Biz de rektörümüzün teşvikiyle, biraz da riski göze alarak böyle bir yatırımı gerçekleştirdik. Umarım hem üniversitemize hem de Bayburt’umuza katkımız olur” dedi.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Genel Sekreter Vekili Aras Ünsal ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Mustafa Karaman ile birlikte, üniversitenin yanında faaliyete geçen apart oteli inceledi. Odaları tek tek gezen ve işletme sahibi Metin Taner ile oğlu Fatih Taner’den bina hakkında bilgi alan Rektör Mollamahmutoğlu, ‘Çok güzel bir yatırım olmuş. Üniversitemizin şehre ve hemşerilerimize katkısı her geçen gün artıyor. Ekonomik gücü olan ve ‘nasıl bir yatırım yapabilirim’ diyenlere işte örnek!.. Sadece Bayburt’taki hemşerilerimize değil, gurbetteki Bayburtlulara da çağrı yapıyoruz: Gelin bu fırsatları değerlendirin. Büyük şehirlerdeki ekonomik kazançtan daha fazlasını, üniversiteyle gelişen Bayburt size vadediyor.” dedi.

Bir selamla başlayan hikaye…

Üniversitenin sürdürdüğü ‘Sosyal Dayanışma ve Dönüşüm Projesi’nden de bahseden Rektör Mollamahmutoğlu, “Biz bu projeyi başlattığımızda bazı insanlar ‘değişim’ ve ‘dönüşüm’ kelimelerine takıldı. Bunları olumsuz anlamda değerlendirdiler. Ancak bizim bahsettiğimiz ‘değişim’ ve ‘dönüşüm’ işte tam da budur; ekonomik, sosyal ve kültürel alanda, var olan değerlerimizi kaybetmeden, daha yaşanılır ve dünyaya açık bir Bayburt… Bayburtlu hemşerilerimin de modern hayatın tüm nimetlerinden yararlanma, daha yüksek standartlarda yaşama ve yaşam kalitesi yüksek bir şehre sahip olma hakkı var. Bugün bu projemizin ne kadar isabetli ve faydalı bir karar olduğunu bir kez daha görmüş olduk” dedi.

İşletme sahibiyle tanışmalarını ve apart otel fikrinin gelişimini de anlatan Rektör Mollamahmutoğlu, “Metin beyin daha öncesinde burada küçük bir dükkanı vardı. Bir gün buradan geçerken dikkatimi çekti ve kendisiyle tanıştık. ‘Neden burada, üniversiteye hitap eden bir yatırım gerçekleştirmiyorsun?’ diyerek kendisine fikir verdik. Başlangıçta biraz çekingen davrandı fakat daha sonra apar otel fikri cazip geldi. Sık sık bizi ziyaret ederek destek istedi. Elimizden geldiği kadar kendisine destek olacağımızı, yapacağı yatırımın mutlaka öğrenciler, memurlar ya da akademisyenler tarafından talep göreceğini belirttik. Eski dükkanlarını yıkarak, kendi imkanlarıyla bugün Bayburt’ta nitelikli bir yatırımın sahibi oldular. Kendilerini tebrik ediyorum. Ticarette kazanç; akıllı risklerle orantılıdır. Metin bey bize ve üniversiteye güvenerek bu riski göze aldı ve inanıyorum ki kısa sürede yatırımını amorti edecek. Hatta daha da ileriye giderek bir öngörüde bulunuyorum, Metin beyin yatırımları bununla sınırlı kalmayacak ve devamı gelecektir.” şeklinde konuştu.

 

“Rektörümüzü her ziyaret ettiğimizde, kendimize olan güvenimiz arttı”

Apart otelin sahibi ve işletmecisi Metin Taner de Rektör Mollamahmutoğlu’na destekleri için teşekkür etti. Bayburt’un üniversite ile büyük bir gelişim ve değişim gerçekleştirdiğini ifade eden Taner, “Sayın rektörümüze teşekkür ederiz bize verdiği fikir ve destek için. Daha öncesinde burada küçük bir dükkanımız vardı. Sayın rektörümüz bir gün bizi ziyaret ederek apart otel fikrini gündeme getirdi. Başlangıçta biraz çekingen davrandık. Sonuçta yıllarıdır kurulu olan düzenimizi değiştirecektik. Ancak rektörümüzü her ziyaret ettiğimizde üzerimizdeki o çekingenlik biraz daha azaldı. Sonuçta da böyle bir yatırımı kendi imkanlarımızla hayata geçirdik. Umarım hem üniversitemize hem de Bayburt’umuza katkımız olur” dedi.

Rektör Mollamahmutoğlu ve beraberindekiler incelemenin ardından işletme sahibi Metin Taner ile çay içerek sohbet ettikten sonra binadan ayrıldı.

Akıllı yatırım, akıllı bina…

Üniversitenin karşısında Bayburt İl Müftülüğünün yanında faaliyete geçen Taner Apart Otel’de 11’i tek kişilik olmak üzere toplam 39 oda bulunuyor. Bütün odalarında televizyon, buzdolabı, elbise dolabı, yatak, çalışma masası, banyo ve mutfak bulunan apart otelin ısıtma sistemi de otomatik olarak gerçekleştiriliyor. Doğalgazla ısıtılan binanın dışına yerleştirilen sensörlerle, dışarıdaki hava sıcaklığına göre kombi sıcaklığı otomatik olarak ayarlanıyor. Dört katlı apart otelin zemin ve bodrum katı sosyal alan olarak ayrılmış durumda. Daha çok erkek misafirlerin ağırlanacağı apart otelde öncelikli olarak üniversitede görevli akademisyenler ve memurlara hizmet verilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.