Bir Gece Ansızın Geldi

Bir Gece Ansızın Geldi

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, başkent Ankara'daki 50. Yıl Yetiştirme Yurdu'nu habersiz ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Bu tür habersiz ziyaretlerini sürdüreceğini söyleyen bakan bakın nelerle karşılaştı?

Alınan bilgiye göre, Kavaf, 50. Yıl Yetiştirme Yurdu'na gerçekleştirdiği  habersiz ziyarette incelemeler yaptı ve öğrencileri dinledi. Bakan Kavaf,  öğrencilerle tek tek ilgilenerek, hayatlarından memnun olup olmadıklarını sordu, onlara derslerine sıkıca sarılmalarını, kitap okuyup spor yapmalarını tavsiye etti.

Bakan Kavaf, yurt müdürü Ali Taşyürek'ten öğrencilerin dersleri ve okula  devam durumu ile yakından ilgilenmesini istedi. 60 çocuğun kaldığı 3 katlı yurt binasını dolaşan Kavaf, sosyal etkinlik için ayrılan alanları da gezdi.
Çocukların sağlık durumları hakkında kurum doktoru Mehmet Dadal Günce'den bilgi alan Kavaf, raporlu olduğu belirtilen öğrencilerin durumuna ilişkin ayrıntılı sorular yöneltti.

Görevli diyetisyen ve gıda teknikeri ile birlikte yurdun yemekhanesini  denetleyen Bakan Kavaf, daha sonra Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Spor kulübünün merkezi de olan yurdun spor salonu ve malzeme odasında incelemelerde bulundu. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, burada kulübün başarıları, faaliyetleri ve eksikleri hakkında bilgi aldı.

Kavaf, incelemelerinin ardından, gördüğü eksiklerin bir an önce  giderilmesi için yurt müdürü Taşyürek'e talimat vererek, şunları söyledi: ''Gayemiz kurumlarımızı doğal halleriyle görüp, tespitleri yerinde yapmak
ve çözümler üretmektir. Faaliyet alanımız insan merkezlidir. Türkiye'nin  geleceğinden bahsettiğimiz çocuklarımızın yaşadıkları yerleri görmek, hayata hazırlandıkları mekanları yerinde incelemek bizim çalışmalarımızın önemli bir parçası. Onları önemsiyoruz. Onlara inanıyoruz ve onların geleceğe hazırlandıkları yerlerin kaliteli olması için çaba sarf ediyoruz.'' ''Habersiz ziyaretlerin daha sağlıklı sonuçlar verdiğini'' ifade eden Kavaf, bunu sürdüreceğini de belirtti.

www.cafesiyaset.com

Etiketler :