Bir kısım medya düğmeye bastı!

Bir kısım medya düğmeye bastı!

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanması ile bir kısım medya hemen harekete geçti. Kamuoyunda mağdur, masum bir Cihaner portresi çizilmeye çalışılıyor.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner Ergenekon Terör Örgütü ile bağlantısı tespit edilerek tutuklanarak cezaevine konuldu. Bu olay üzerine bazı medya kuruluşları yine olayı sulandırmaya dönük haber anlayışını benimseyerek sanki karşımızda bir suç örgütü mensubu olduğu iddia edilen birisi değil de tamamen masum, tutuklama emrini vermiş olan Savcı Şanal tarafından mağdur edilmiş bir İlhan Cihaner portresi çiziverdi.



Dün bazı internet siteleri ve bugün bazı 'büyük' gazeteler, 'Ergenekon üyesi olmak' suçundan tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in eşi Muhteber Cihaner'in duygusal konuşmasını ve Cihaner'in kızını kucağına aldığı fotografı ön plana çıkararak psikolojik baskı tekniğini kullandı.



'Çizgi film' CD'leri ev aramasında neden delil olarak el konulur?

Bunlardan en ilginci ve başlıklara taşınanı ise '6.5 yaşındaki kızım Sıla'nın çizgi filmlere bile el konuldu' şeklindeki açıklamasıydı. Peki bir ev aramasında çizgi film CD'leri neden 'delil' olarak el konulu?

Aslında kamuoyu bu sorunun cevabını yakından biliyor. Ergenekon sanığı Levent Göktaş'tan ele geçirilen DVD'ler arasında yer alan ve normal bir bilgisayara takıldığında içinde sadece filmlerin göründüğü DVD'nin içine 'Data Stash' adlı bir programla gizlenmiş bir takım dosyalar bulundu. Şimdi sorulması gereken soru şu? O dosyalardan hangi korkunç planlar çıktı?

Hemen cevabını verelim. Kamuoyu tarafından KAFES EYLEM PLANI olarak bilinen ve Koç müzesindeki denizaltıya bomba konularak masum çocukların öldürülmesinin planlandığı, ülkemizde yaşayan gayrimüslim vatandaşlara karşı düzenlenecek suikast ve bombalama planlarının ve Deniz Kuvvetleri'nde görevli bir çok subay ve amiralin fişlendiği notlarda yine bu askerlerin kadınlarla nasıl kontrol edildiğine ilişkin bilgeler yer aldığı belgelere ulaşıldı.

Şüphesiz biz küçük Sıla'nın cizgi film CD'lerinin içinde de korkunç eylem planları gizli demiyoruz. Ancak aramayı yapan ekiplerin bu konudaki hassasiyetini de 'ajitasyona' malzeme etmenin pek de doğru olmadığı ortada...

AKTİF HABER - ZAMAN

Etiketler :