Bir kitap yazdı milyoner oldu!

Bir kitap yazdı milyoner oldu!

Hanefi Avcı, 'Haliç'te Yaşayan Simonlar' kitabıyla rekora koşuyor. Avcı iki haftada listeleri altüst etti.

Kendi talebi ile merkeze çekilen Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın Türkiye gündemine bomba gibi düşen kitabı "Haliç'te Yaşayan Simonlar" iki haftada çok satanlar listesini alt üst etti. 25 TL'den satılan kitabın baskısı 567 bine ulaştı. Rakamın 800 binlere ulaşması bekleniyor.

HANEFİ AVCI'DAN AÇIKLAMA GELDİ!
Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti'ne yaptığı veda ziyaretinde, yazdığı ‘Haliç’te Yaşayan Simonlar: Dün Devlet Bugün Cemaat’ adlı kitabının yaklaşık 500 bin basıldığını, 300 binin satıldığını ifade eden Hanefi Avcı, kazanç ile ilgili abartılı rakamlar söylendiğini savundu.
 
Avcı açıklamasında “Rakamlar çok abartılmış. Yaklaşık bir hesap yapılmış. Elbette bir gelir olacak ama onların tahmin ettiği, beklediği gibi bir rakam değil. Ben bu kitabı yazarken maddi beklenti içerisinde değildim. Bana bir külfeti olmasın demiştim. Sağ olsun kitapevi her şeyi halletti ama bunun haricinde bir şey olacaksa da belli bir oranda olacak diye biliyorum. Şu anda bildiğim kadarıyla satılan rakam 330 bin, basılan rakam ise 500 bin civarında. Gazetelerin yazdığı gibi çok anormal rakamlar değil. Rakamlar netleştiği zaman bunu deklare ederiz zaten. Devlet memuruyuz. Elimize bir şey geçtiği zaman bunu beyan etmek zorundayız” dedi.

2 MİLYON TL'LİK GELİR

14 milyon 175 bin TL ciro yapan kitabı yayınlayan yayıneviyle özel anlaşma yapan Avcı'nın en az yüzde 15 pay aldığı tahmin ediliyor. Buna göre Avcı'nın kitaptan elde ettiği gelir şimdiden 2 milyon TL'yi geçti...

BİR KİTAP OKUDUM HAYATIM DEĞİŞTİ

Orhan Pamuk'un "Yeni Hayat" kitabında yazdığı 'Bir kitap okudum, hayatım değişti' cümlesi, Hanefi Avcı için ufak bir değişiklik ile gerçek oldu. Avcı artık gönül rahatlığı ile 'Bir kitap yazdım, hayatım değişti' diyebilecek.

Yayınevinin verdiği bilgiye göre kitabın baskısı 567 bine ulaştı. Arkadaş Yayıncılık'ın yan kuruluşu olan Angora Yayınevi'nden yayımlanan "Haliçte Yaşayan Simonlar: Dün Devlet Bugün Cemaat", 20 Ağustos Cuma günü piyasaya çıktı ve Türkiye'nin gündemini sarstı.

KORSANI 6 TL AMA...
Kitaba gösterilen yoğun ilgi Hanefi Avcı'yı bile şaşırttı. Bu arada kitabın korsan baskıları da piyasada 6 TL'ye satılıyor. Yayınevi yetkilileri korsan baskıların eksik ya da bilinçi bir şekilde değiştirilmiş olabileceği uyarısını yapmış ve okuyucuların korsan kitap almamasını talep etmişti.

 

 

 

 

 

 

gazeteciler.com

 

 

Etiketler :