Bir Numarayı İş Dünyasında Arayın

Bir Numarayı İş Dünyasında Arayın

İş Adamı ve Müsiad'ın kurucu genel başkanı Erol Yarar'dan bir numara işareti.

28 Şubat sürecinde siyasi görüşünden dolayı 'fişlenen' Uluslararası İş Forumu (IBF) Başkanı Erol Yarar, son dönemde ortaya çıkan millete yönelik komplo planlarıyla ilgili ilginç tespitlerde bulundu.

Uluslararası İş Forumu Başkanı Erol Yarar, demokrasiye müdahaleyi öngören planların iş dünyasının desteği olmadan hazırlanmasının mümkün olmadığını anlattı.

Ergenekon savcılarına seslendi: 1 numarayı iş dünyasında arayın

Seçimle gelen hükümeti antidemokratik yollarla devirmeyi öngören 'İrticayla Mücadele' ve 'Kafes Operasyonu' eylem planlarının kendilerini dehşete düşürdüğünü anlatan Yarar, artık milletin kendisini gütmek isteyen kişiler istemediğini anlattı. Türkiye'nin demokratikleşme yolunda ilerlediğini vurgulayan Yarar, Ergenekon savcılarına çağrıda bulundu: "1 numarayı iş dünyasında arayın."

Millete ve demokrasiye yönelik komplo planları tek tek deşifre oluyor. Belgelerde hayata geçirilmesi planlanan suikastlar, bombalı saldırılar insanın kanını donduracak nitelikte. Millete komplo belgelerine tepki gösteren İBF Başkanı Erol Yarar, Türk halkının bunlara sessiz kalamayacağını dile getirdi. Aynı zamanda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) kurucu başkanı da olan Yarar, kaos planlarının bugünün bir ürünü olmadığını anlatıyor. "Bu, yıllardır süregelen sürecin bugüne yansımasıdır." diyen Yarar, darbe girişimlerinin hem halkın gündemine girmesinin hem de savcılar tarafından araştırılıyor olmasının Türkiye için büyük bir gelişme olduğunu kaydediyor.

HALK ARTIK GÜDÜLMEK İSTEMİYOR

"Türk insanı artık kendisini güdecek kişiler istemiyor." diyen Yarar, şöyle devam ediyor; "Halkımız artık, kendisinin duygularını tahrip edecek insanlar da istemiyor. Meclis'in üzerinde yazan 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ibaresine herkesin saygı göstermesini istiyor. Geçmişte Aleviler Sünnilerle çatıştırılmaya çalışıldı, bunda da istenilen sonuç alındı. Son dönemde Rahip Santoro ve Hrant Dink'in ölümlerinin planlı yapıldığı ortaya çıktı. Bu girişimlere artık Türk milleti sessiz kalamaz ve kalmayacak."

KAOSA İŞ DÜNYASI DESTEK VERİYOR

İrtica Eylem Planı başta olmak üzere birçok eylemin içinde iş dünyasını temsil eden STK'ların olduğunun altını çizen IBF Başkanı, bazı işadamlarının planların hazırlanmasında askerî kanada mali destek verdiğini anlatıyor. Bu sivil toplum örgütlerinin 28 Şubat döneminde öne çıktığını hatırlatan Yarar, bunların tasfiyesi yapılmadığı müddetçe bu tarz girişimlerin devam edeceğini söylüyor. Ergenekon'un en üst düzey yöneticisinin iş dünyasından biri olduğunu savunan Yarar, "Ergenekon savcıları, 1 numarayı iş camiasında arasınlar." diyor.

Etiketler :