"Bir Tutam Mola" Şiir Dinletisi Yapıldı

"Bir Tutam Mola" Şiir Dinletisi Yapıldı

Hatay’ın Serinyol Beldesinde “Bir Tutam Mola” isimli şiir ve müzik dinletisi Serinyol Belediyesi’nin katkılarıyla Serinyol Ahmet Gök Sosyal Tesislerinde yapıldı.

 

 

5 Mayıs 2013 tarihinde Yazar Fatma Çetin Kabadayı ve Şair Mahmut Çetin Zorba tarafından düzenlenen şiir ve müzik dinletisine katılan şairler arasında Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı şair-yazar Ahmet Sargın, Sarıkaya Şair ve Yazarlar Dernek Başkanı sanatçı Kelami Akdemir, Sanatçı Turgay Aşkın, Kâşif Kani Ertürk,  Hüseyin Uzel, Hasan Gök, Nejla Karataş, Hatice Elveren Peköz, Çetin Kalkan, Selahattin Yılmaz, Atra Gönül Aslan, Süreyya Kaya, Mustafa Atım, Mustafa Söylemez, Eşref A.Türkeri, Ömer Sayıl   katıldı.

  

 

Dinletiye konuk olarak katılanlar arasında Araştırmacı-yazar Erhan Palabıyık ve eğitimci-şair Nebih Nafile ve Hatay Cemre Gazetesi’nden Doğan Turunç da katıldı. HRT televizyonu tarafından da kayıta alınan program açılış konuşmasının ardından Serinyol İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencilerinin İstiklal Marşı’nı okumasıyla başladı. Büyük şiir için büyük alkış alan çocuklara hediyelerin takdiminden sonra şairler sahne aldı. “Tahir ile Zühre” isimli şiiri okuyan Serinyol İlköğretim 7. Sınıf öğrencisi Meltem Sözbilir güzel yorumuyla beğeni topladı.

 

Yılın şairi seçilen Çetin Kalkan'a Belediye Mevlis Üyesi Nevfel Çelik tarafından teşekkür belgesi ile birlikte çiçek takdim edildi. 

Dinletiye Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen şairlere de yine “Teşekkür Belgeleri” Serinyol Belediyesi Meclis üyeleri Nevfel Çelik ve Adil Ertaş tarafından verildi. Organizasyonda görev olan Yazar Fatma Çetin Kabadayı ve Şair Mahmut Çetin Zorba’ya plaket takdim edildi. Sanatçı Kelami Akdemir ve Turgay Aşkın’ın müzik ziyafetleri dinleyicileri coştururken saat 14.30 da başlayan program 16.3o’a kadar devam etti. 

    

 Belediye Meclis Üyesi Nevfel Çelik “Serinyol Beldemiz kültür ve sanata önem verir. Biz katılımların giderek artığına şahit oldukça seviniyoruz, bu tür etkinlikleri daima destekliyoruz” diyerek şairleri tek tek kutlayıp başarı dileklerini sundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.