Bir yandan Batı, bir yandan da Kaddafi vuruyor

Bir yandan Batı, bir yandan da Kaddafi vuruyor

Libya devlet televizyonu saldırıda 48, yabancı ajanslar ise 90'a aşkın kişinin öldüğünü duyurdu. Muammer Kaddafi'nin ikametgahının bulunduğu Trablus'u Batı, Libya'nın doğusundaki Bingazi'yi ise Kaddafi'nin askerleri vuruyor. Masum halk panik içinde...

Kaddafi yönetimine karşı dün akşam operasyon başlatan koalisyon güçleri Libya'daki hedefleri vuruyor. Libya devlet televizyonu saldırıda 48, yabancı ajanslar ise 90'a aşkın kişinin öldüğünü duyurdu.

Libya silahlı kuvvetlerinin devlet televizyonundan duyurulan açıklamasında, saldırıda Trablus'un yanısıra, Sirte, Bingazi, Misrata ve Zuvara'nın vurulduğu ve 150 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Trablus'ta pazar sabahının ilk saatlerine kadar aralıksız uçaksavar atışları yapıldı.

Kentteki Reuters muhabirleri, uçaksavar atışlarını patlamalar, makineli tüfek sesleri ve "Allah büyüktür" şeklindeki bağrışmaların takip ettiğini söyledi.
Libya devlet televizyonun haberinde de koalisyon güçlerinin sabah erken saatlerde başkent Trablus'a hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

AFP'nin haberine göre, bir uçak şafaktan önce Libya lideri Muammer Kaddafi'nin ikametgahının bulunduğu Trablus'un güneyindeki Bab El Aziziye bölgesi üzerinde uçtu. İkametgah ve çevresi ile başkentin diğer kesimlerine yerleştirilen hava savunma sistemleri uçağa ateş açtı. 
Bombardımanda seçilen hedeflerle ilgili bilgi verilmedi. 
Libyalı resmi bir kaynak, havadan bombardıman ve füze saldırılarında "en az 48 kişinin öldüğünü", bu ölümlerin 26'sının Trablus'ta olduğunu söyledi.

BİNGAZİ'DE 90'I AŞKIN KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ
Libya'nın doğusundaki Bingazi kentinde önceki gün ve dün yaşanan çatışmalarda 90'dan fazla kişinin öldüğü bildirildi.
AFP'nin muhabirlerine ve hastane kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, muhaliflerin kalesi konumunda bulunan Bingazi'de Cuma akşamı ve Cumartesi günü şiddetli çatışmalar meydana geldi.
Bingazi'nin bu sabah sakin olduğu, dün kentten kaçanların geri dönmeye başladığı haber verildi.

www.prizmahaber.com

Etiketler :