Bir zamanlar Barcelona, kalmıştı şimdi ise...

Bir zamanlar Barcelona, kalmıştı şimdi ise...

Devleri ağırlayan otelde şimdi fareler konaklıyor.

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde bulunan Vakfıkebir Oteli, bir zamanlar futbol devi Barcelona ve Liverpool"un kaldığı yıllardan uzak bir şekilde kaderine terk edildi.

Trabzon’da 80’li yıllarda bölgedeki konaklama sıkıntısı üzerine kurulan 110 yatak kapasiteli Vakfıkebir Oteli, 1990 yılında görkemli günlerinde Trabzonspor’un rakibi Barcelona kulübünü layıkıyla ağırladı. Daha sonra  Liverpool dahil birçok Avrupa kulübü ve Türkiye ligi kulüplerinin uğrak yeri olmuştu. İl merkezinde açılan oteller nedeniyle eski cazibesini kaybeden Vakfıkebir Oteli şimdi ise eski günlerini arıyor.
Eski iş gücünü yakalayamayan otel yıllar içerisinde çeşitli firmalara ve şahıslara vererek işletilmiş. Daha sonra bir işletmeci bulunmayan otel işletilmesi üzerine Vakfıkebir Belediyesi’ne teslim edildi. Belediyenin de işletemediği bina, atıl vaziyette kendi kaderine terk edildi. Vakfıkebir merkezinde eğitim hizmeti veren Turizm Eğitim Merkezi’nin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan binasının taşınma görüşmeleri sonuçsuz kalınca, bina konaklaması için içerisindeki farelere bırakıldı. Bölgede otel, yurt, hastane ve okul olarak kullanılabilecek olan otele birilerin el atması bekleniyor.

Haber: Karadeniz'de Son Nokta

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.