Birand: Bölge çoktan bölünmüş

Birand: Bölge çoktan bölünmüş

Birand: İstediğimiz kadar birliktelik nutukları atalım, devletin şefkat dolu elinden söz edelim, bölge çoktan bölünmüş..

Depremden sonra soluğu Van ve Erciş'te alan usta gazeteci Mehmet Ali Birand, bugünlerde kimsenin duymak istemeyeceği cümleleri yazdı.

Birand bugünkü köşesinde, 'Bizler istediğimiz kadar birliktelik nutukları atalım, devletin şefkat dolu elinden söz edelim, bölge çoktan bölünmüş bile . İnsanların kafalarında bölünmüş.' dedi.

İşte Birand'ın bugünkü o yazısı:

KCK, hem kızıyor, hem alttan alıyor... Bölgedeki KCK oluşumunu bu defa gözlerimle gördüm. Kimse kimlik kartını gösterip "Bak ben KCK'lıyım" demiyor tabii. Ancak biraz konuştuğunuzda durumun vahametini hemen anlıyorsunuz. T.C. Devleti ne kadarını hapse atarsa atsın, KCK hemen boşluğu dolduruyor . Bölgede iki devlet var. Biri BDP-KCK oluşumu, diğeri de T.C Devleti.

İKİ GÜCÜN DERİNDEN DERİNE YARIŞI

Bu iki gücün arasında derinden derine bir yarış, bir rekabet olduğu açıkça hissediliyor. T.C Devleti çok güçlü. Polisi, askeri, parası ve dev olanaklarıyla yenilmesi son derece zor bir olgu. Ancak halkın kalbini çalan, halkın inandığı ses ise, BDP- KCK örgütü. Türk Devleti ile karşılaştırdığınızda tabii ki daha zayıflar, ancak sesleri yüksek çıkıyor. Özellikle devlet tarafından yeterince bilgilendirilmedikçe, dışlandıkça, istedikleri gibi hareket yeteneğine kavuşuyorlar. Üstelik kızgınlar. KCK tutuklamaları, BDP'nin adam yerine konmaması onları çileden çıkarmış durumda. Güçlerini ancak sokakta gösterebiliyorlar. Yine de Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın sertleşmeye prim vermemesi, sorunları yumuşaklıkla çözmek istemesi, birçok olayın önlenmesini sağlamıştır.

SOKAKLARI ATEŞE VERMEK İSTEMİYORLAR

BDP sürtüşme peşinde koşmuyormuş izlenimini veriyor. Türkiye'nin her bir yanından yardım yağarken, inanılmaz bir destek kampanyası yaşanırken, sokakları ateşe vermek istemiyorlar. Aslına bakacak olursanız, onlar da karşı karşıya kaldıkları bu sevgi yumağından etkilenmişler. Memnuniyetlerini de pek gizlemiyorlar. Ancak onların derdi devletin yaklaşımı...

BİZ NE KADAR NUTUK ATARSAK ATALIM BÖLGE BÖLÜNMÜŞ

Bizler istediğimiz kadar birliktelik nutukları atalım, devletin şefkat dolu elinden söz edelim, bölge çoktan bölünmüş bile. İnsanların kafalarında bölünmüş. Siyah ve beyaz gibi. Kürt kökenli vatandaşlarımızın bir bölümü AK Partili olmuş ve Erdoğan ne derse ona inanıyorlar. Diğer bir bölümü ise İmralı ve Kandil'e inanıyor. Bizlerin, bu durumu görmemezden gelerek bir yerlere varabileceğimizi de sanmıyorum.

TRENİ YAKALAMANIN TEK YOLU

Tren kaçmış.. Treni tekrar yakalamanın tek yolu temelden bir tutum değişimi gerektiriyor. Buna da kimsenin niyeti yok. Kavga, dövüş, silah ve tehditle gidilebilecek hiçbir yerimiz yok. Halklar arasındaki uçurum da giderek artıyor. Bunu görmek için birkaç günlüğüne bölgeye gidip sokaktaki insanları dinleyin, ardından da resmi yetkililerin nabzını tutun yeter.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.