Birand da Çandar da Taraf'ı doğruladı

Birand da Çandar da Taraf'ı doğruladı

Hasan Cemal’in darbeden vazgeçildiğini öğrenince telefonunu yere fırlatarak tepki gösteren Cem Uzan’la ilgili Taraf’a anlattığı kulis bilgisini, olayın tanığı Çandar ve Birand da doğruladı

Gazeteci Hasan Cemal’in dün Taraf’da yayımlanan röportajında bir medya patronunun Sarıkız, Ayışığı planlarının yapıldığı dönemde darbe planlarından haberdar olduğu şeklindeki aktarımını olayın tanıkları doğrularken Uzan’a yakın isimler konudan haberdar olmadıklarını söylediler. Hasan Cemal, Taraf’tan Tuğba Tekerek’e verdiği röportajda darbe planlarından vazgeçildiğini öğrenen medya patronunun yatında telefonu yere fırlatarak “Allah kahretsin, vazgeçmişler” dediğini söylemişti. Olayın tanığının kendilerine olayı bu şekilde aktardığını söyleyen Hasan Cemal, “Cem Uzan olduğunu söylenmişti. Benimle beraber Cengiz Çandar, Mehmet Ali Birand, Volkan Vural’ın önünde olayın tanığı böyle anlatmıştı” demişti. Olayın tanığı konusunda isim vermeyen Hasan Cemal’e bu olayı aktaran kişinin o dönem Cem Uzan’a yakın bir kişi olduğu ve olay sırasında yanında olduğu söyleniyor.

Yıllardır anlatılır

Hasan Cemal’in söyledikleri olayın aktarıldığı ortamda bulunan gazeteci Çengiz Çandar tarafından da doğrulandı. Taraf’a konuşan Cengiz Çandar, “Evet ben de oradaydım. Olay Hasan Cemal’in aktardığı gibi gerçekleşti” diye konuştu. Yine Cemal’in orada bulunduğunu belirttiği kişilerden Mehmet Ali Birand ise, böyle bir şeyi duyduğunu söyledi. Birand; “Zaten bu olay hep bir efsane gibi anlatılmıştır, çok duydum” diye konuştu. Olayın gerçekleştiği 2004 yılında Cem Uzan’a yakın isimlerden birisi olan Gazeteci Can Ataklı ise Taraf’a yaptığı açıklamada bu konuda bir bilgisinin olmadığını söyledi. 2004 yılında Cem Uzan’ın hazırlanan darbe planlarından haberdar olup olmadığı şeklindeki sorumuza Can Ataklı, “ Evet. O zaman bu tür söylentiler vardı. Ama Cem Uzan’a böyle bir telefon gelip gelmediği konusunda bir şeyim yok. Yani ona böyle bir telefon geldi ve sinirlenip sinirlenmediği konusunda bir bilgim yok. Bunu bilmiyorum. Yani böyle bir bilgisi var mıydı yok muydu bilemem. Ama söylentiler vardı” diye cevap verdi.

Bir şehir efsanesi

Cem Uzan’ın sahibi olduğu Star gazetesinde bir dönem genel yayın yönetmenliği yapan Fatih Çekirge, bu konuda bilgisinin olmadığını söyleyerek şöyle konuştu; “Böyle bir şey hatırlamıyorum. Kaç yılında olmuş bilmiyorum. Hakikaten hiçbir bilgim yok. Çok dedikodunun yapıldığı bir dönemdi zaten. Ben o dönemde Ankara değil, İstanbul’daydım. Hasan Cemal duyduklarını anlatıyor. Kimden duymuş, oradaki kişi kim? Çok mışlı, muşlu bir konuşma. Dolayısıyla tam bir şehir efsanesi” dedi.

Uzan yalanladı

Cem Uzan’ın avukatı Şaylan Çığgın Taraf’a gönderdiği mektupta Cem Uzan’ın habere konu olan sözleri söylemediğini belirterek, “Müvekkil böyle bir ifadeyi hiçbir şekilde, hiçbir yerde ve hiçbir zaman kullanmamıştır. Müvekkile atfedilerek anlatılan olay yalandır” dedi. Uzan’ın kullandığı tekneye 2003 ağustos ayı itibrıyla TMSF tarafından el konuluduğunu belirten Çığgın, “2004 yaz ayları itibarıyla ise müvekilin elinde hiçbir şirketi kalmamış, kiralık evinde hukuk mücadelesi vermek dışında hiçbir uğraşı da olmamıştır” dedi.

 

Etiketler :